TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Fantasztikus fitnesz kosárkák cukor, liszt és tojás nélkül, túróval és friss gyümölccsel
Fantasztikus fitnesz kosárkák cukor, liszt és tojás nélkül, túróval és friss gyümölccsel
Recept Fantasztikus fitnesz kosárkák cukor, liszt és tojás nélkül, túróval és friss gyümölccsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.2.2018

Fantasztikus fitnesz kosárkák cukor, liszt és tojás nélkül, túróval és friss gyümölccsel

Egy jó kis ízes, egészséges kosárka, amivel kiválthatjuk a klasszikus édességeket. A fitnesz kosárkák alapanyaga zabpehely, méz, kókuszreszelék és banán. A mézzel és édesítővel mindenki maga kedve szerint játszhat, nekem ehhez a mennyiséghez egy evőkanál méz bőségesen elég volt. A kosárkát kevés cukorral elkevert túróval töltöttem meg, a tetejére pedig bolti cukrászkrém került (kalóriaszegény) és természetesen friss gyümölcs. Szerző: Karambola

40 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 bögre
zabpehely
3/4 bögre
kókuszreszelék
2 db
banán
1 ev. kanál
méz
250 g
lágy túró
gyümölcs díszítéshez
szükség szerint egyéb édesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A zabpehelyhez hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a leturmixolt vagy villával pépessé dolgozott banánt (minél érettebb a banán, annál édesebb, de ha nem túl édes, akkor édesítőt adjunk a keverékhez). Hozzáadjuk az 1 ev. kanál mézet, majd jó alaposan elkeverjük. Ha kell, akkor még adhatunk mézet, hogy elérjük a kellő édességet.
  2. Előkészítjük a kosárformákat, amiket megtöltünk a zabpelyhes keverékkel. A közepére lyukat nyomunk, hogy ebbe tudjuk beletölteni a túrót.
  3. A kosárkákat 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Érdemes sütés közben figyelni, nehogy odaégjenek a kosárkák. Amikor már elkezdenek barnulni, elkészültek.
  4. Miután a kosárkák elkészültek, megtöltjük a tőróval (amit egy kevés mézzel vagy más édesítővel elkeverhetünk) – amit jó krémesre keverünk és süteményes zsákba töltünk.
  5. Alacsony kalóriaértékű bolti cukrászkrémmel és gyümölccsel díszítettem, de az étcsokoládé is tökéletes választás.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása