TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Fantasztikus FLORIDA torta - képekkel
Fantasztikus FLORIDA torta - képekkel
Recept Fantasztikus FLORIDA torta - képekkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.11.2016

Fantasztikus FLORIDA torta - képekkel

A fantasztikus Florida torta nem más, mint egy kiváló krémes sütemény mandarinnal. Egyszeren nagyszerű, krémes, lágy, puha, habos, és természetesen gyümölcsös. Ha netán valami gond van a mandarinnal, akkor bátran helyettesíthető naranccsal, ananásszal, vagy bármilyen más gyümölccsel. Én mandarinkonzervvel dolgoztam, mert puhább és tapasztalatom szerint édesebb is, mint a boltban kapható mandarin. A Florida név egész egyszerűen onnan ered, hogy a mandarinról mindig Florida jut eszembe. Persze nevezhetjük mandarintortának is, de a családban mégis ez maradt meg.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 kv. kanál
víz
150 g
kristálycukor
200 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor

Krém:

350 ml
tej
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
50 g
vaníliapuding
200 g
vaj

Továbbá szükségünk lesz:

400 ml
habtejszín
ízlés szerint cukor
2 db
mandarinkonzerv
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta alapját egy klasszikus piskótatészta képezi. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk, míg fényes kemény habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy süteménylapáttal elkeverjük. Beleöntjük a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet egységes tésztává keverjük. A tésztát egy kör alakú tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
  2. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a korpusz elkészült és kihűlt, kettévágjuk (én két tortát készítettem).
  3. A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a vajat és addig dolgozzuk, míg sűrű krémes állagú nem lesz.
  4. A megsült és kihűlt korpuszt meglocsoljuk a kompót levével, egy adag gyümölccsel megszórjuk és rákanalazzuk a vaníliakrémet. Ez után betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
  5. A vaníliakrém tetejére kerül a cukorral kemény habbá vert tejszínhab, végül már csak a díszítés marad hátra. A tejszínhab egy részét habzsákba töltjük, majd fantáziánk szerint feldíszítjük a tortát.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása