Lágy, szaftos kevert tészta tejfölös krémmel, gyümölccsel
Hozzáadva: 25.1.2019
Az egyszerű bögrés sütemények igazi főnyeremény a konyhában! A receptet azzal módosítottam, hogy a tésztát két részre szedtem, majd közé finom krémes réteget és jó nagy adag gyümölcsöt is tettem. A végeredmény pompás! Lágy, szaftos kevert tészta, a közepén tejfölös krémmel, gyümölccsel – ribizlivel. Természetesen a gyümölcsöt változtathatjuk. A kész sütemény tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Mineralka
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Almás-mézes kuglóf
Hozzáadva: 24.4.2018
A hidegebb napok alkalmával mindig jól esik a melegséget árasztó édesség, sütemény, desszert. A számtalan választék közül legutóbb az almás-mézes kuglófot készítettem el. Megkívántam, és nagyon jól tettem! A tésztájába nemcsak alma és méz került, hanem mézeskalács fűszerkeverékkel ízesített sütőpor is. Ettől lesz a kuglóf igazán különleges és pikáns. A megsült kuglóf tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és persze jöhet a számomra elmaradhatatlan csokiöntet.
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Diós-túrós szelet nagymamáink konyhájából
Hozzáadva: 12.6.2017
Bár régen voltam gyerek és kisunoka, de mindig örömmel és szeretettel gondolok vissza erre az időszakra. Nagymamám készítette rendszeresen a diós-túrós szeletet, és nem csoda, hogy a süti hallatán mindig a nyári vakáció jut az eszembe. A süti finom, a túrós tölteléknek köszönhetően szaftos, a tojáshabos réteg pedig ellenállhatatlan. Néha a túrós tölteléket még egy kis mazsolával is megbolondítom, de mivel az egyik gyerek nem szereti, így ettől el szoktam tekinteni. Remélem, a diós-túrós szeletet nagymamáink konyhájából gyerekeim is majd előszeretettel készítik, és majd én is ezzel várhatom az unokákat.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Túrós bukta
Hozzáadva: 21.7.2020
Ez a túrós bukta régi családi recept. Talán furcsának hangzik, de mi a megsült bukták tetejét még zsírral is megkentük. Én így tanultam anyukámtól, anyukám pedig mamájától. A töltelék most túrós-mazsolás, egy kevés pudingporral, de az eredeti természetesen a jó kis házi lekvár volt. Mi szeretjük a kisebb buktákat, ezért a tepsibe 24 darabot készítettem, de aki a nagyobb bukták híve, az bátran készíthet „csak” 10-et. Ugyanaz a tészta, több vagy kevesebb adagra szétosztva. Szerző: Danka
Előkészítés 45 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE