Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz

Ez a recept az első helyen szerepel a virtuális szakácskönyvemben. Ha édességet készítek, és kelt tésztára van szükségem, akkor ezt a legegyszerűbb, fantasztikus kelt tésztát használom. Ideális kalácsokhoz, lekvárral vagy gyümölccsel töltött buktához, édes fánkokhoz. Szinte bármit készíthetünk belőle. A kelesztési idő kb. fél óra, jóval rövidebb, mint általában a kelt tésztánál. A kész tészta lágy, omlós, és nagyon-nagyon puha.

Hozzáadta:, 3.9.2017
Kategória: Tippek és trükkök, Desszertek, Sütemények
Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz

Hozzávalók

300 mltej
csipet só
3 ev. kanálrum
100 gvaj
8 dbtojás sárgája
3 ev. kanálporcukor
400 grétesliszt
200 gbúzafinomliszt
1 csomagszárított élesztő

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. Ezt tehetjük dagasztógéppel, de akár kézzel is.
  2. A tésztát megkelesztjük – kb. fél órát.
  3. A tésztából elősorban fánkokat készítek, de már édes süteményekhez, kalácsokhoz is használtam.
  4. A tészta puha, lágy, omlós, és másnap is megőrzi ezt az állagot.