TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz
Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz
Recept Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a recept az első helyen szerepel a virtuális szakácskönyvemben. Ha édességet készítek, és kelt tésztára van szükségem, akkor ezt a legegyszerűbb, fantasztikus kelt tésztát használom. Ideális kalácsokhoz, lekvárral vagy gyümölccsel töltött buktához, édes fánkokhoz. Szinte bármit készíthetünk belőle. A kelesztési idő kb. fél óra, jóval rövidebb, mint általában a kelt tésztánál. A kész tészta lágy, omlós, és nagyon-nagyon puha.

Viki78    ·   3.9.2017

Fantasztikus kelt tészta kalácsokhoz, buktákhoz, fánkokhoz

Ez a recept az első helyen szerepel a virtuális szakácskönyvemben. Ha édességet készítek, és kelt tésztára van szükségem, akkor ezt a legegyszerűbb, fantasztikus kelt tésztát használom. Ideális kalácsokhoz, lekvárral vagy gyümölccsel töltött buktához, édes fánkokhoz. Szinte bármit készíthetünk belőle. A kelesztési idő kb. fél óra, jóval rövidebb, mint általában a kelt tésztánál. A kész tészta lágy, omlós, és nagyon-nagyon puha.

Alapanyagok
300 ml
tej
csipet só
3 ev. kanál
rum
100 g
vaj
8 db
tojás sárgája
3 ev. kanál
porcukor
400 g
rétesliszt
200 g
búzafinomliszt
1 csomag
szárított élesztő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. Ezt tehetjük dagasztógéppel, de akár kézzel is.
  2. A tésztát megkelesztjük – kb. fél órát.
  3. A tésztából elősorban fánkokat készítek, de már édes süteményekhez, kalácsokhoz is használtam.
  4. A tészta puha, lágy, omlós, és másnap is megőrzi ezt az állagot.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása