A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A kör alakú, 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
A vajat kis lángon felolvasztjuk, kissé kihűtjük. A kakaós kekszet por állagúra törjük, az olvasztott vajjal elkeverjük. Ezzel béleljük ki a tortaforma alját. Hűtőszekrénybe tesszük.
Az ananászt előkészítjük, kis kockára vágjuk.
A mascarpone-t a porcukorral alaposan eldolgozzuk. Egyenként belekeverjük a tojást, mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a kókusztejet, végül belekeverjük az ananászt és a kókuszreszelék ¾ részét.
Az így kapott masszát rákanalazzuk a kekszes alapra, majd a 160 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük.
A megsült tortát kókuszreszelékkel megszórjuk. Jó étvágyat!