Fantasztikus lekvárral töltött bukta nagymamám konyhájából

Recept Fantasztikus lekvárral töltött bukta nagymamám konyhájából
KÜLDÖTT KÉPEK

Hagyományos recept, amit mér évek, sőt, generációk óta kering a családban. A bukta klasszikusan házi lekvárral volt töltve. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

300 gbúzafinomliszt
1 csomagvaníliacukor
20 gélesztő
1 dbtojás
50 gvaj
150 mltej
csipet
100 gkristálycukor
Porcukor szóráshoz
50 gvaj kenéshez
Lekvár töltéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta régi bevált recept: élesztő kevés langyos tejben felfuttatjuk, többi hozzávalóval elkeverjük, sima állagú tésztát készítünk.
  2. A tésztát lefedjük, kétszeresére kelesztjük. Lisztes felületen vastagabbra nyújtjuk, kockára vágjuk.
  3. Minden egyes kocka közepére lekvárt teszünk, a tésztával pedig a lekvárt becsomagoljuk. Jól le kell zárni, nehogy a lekvár sütés közben kifollyon. A buktákat a deszkán még 20 percig pihentetjük.
  4. A már kész buktákat olajos kézzel magas falú tepsibe tesszük, egymás mellé. Még 10 percig pihentetjük.
  5. 160 fokos sütőben készre sütjük, kb. 30 perc kell neki. Sütés közben figyeljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás