TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Fantasztikus lekvárral töltött bukta nagymamám konyhájából
Fantasztikus lekvárral töltött bukta nagymamám konyhájából
Recept Fantasztikus lekvárral töltött bukta nagymamám konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.12.2021

Fantasztikus lekvárral töltött bukta nagymamám konyhájából

Hagyományos recept, amit mér évek, sőt, generációk óta kering a családban. A bukta klasszikusan házi lekvárral volt töltve. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

300 g
búzafinomliszt
1 csomag
vaníliacukor
20 g
élesztő
1 db
tojás
50 g
vaj
150 ml
tej
csipet
100 g
kristálycukor
Porcukor szóráshoz
50 g
vaj kenéshez
Lekvár töltéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta régi bevált recept: élesztő kevés langyos tejben felfuttatjuk, többi hozzávalóval elkeverjük, sima állagú tésztát készítünk.
  2. A tésztát lefedjük, kétszeresére kelesztjük. Lisztes felületen vastagabbra nyújtjuk, kockára vágjuk.
  3. Minden egyes kocka közepére lekvárt teszünk, a tésztával pedig a lekvárt becsomagoljuk. Jól le kell zárni, nehogy a lekvár sütés közben kifollyon. A buktákat a deszkán még 20 percig pihentetjük.
  4. A már kész buktákat olajos kézzel magas falú tepsibe tesszük, egymás mellé. Még 10 percig pihentetjük.
  5. 160 fokos sütőben készre sütjük, kb. 30 perc kell neki. Sütés közben figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása