TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Málna Fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet
Fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet
Recept Fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Frissítő, gyümölcsös-krémes finomságra vágysz? Akkor ennek az elvárásnak tökéletesen megfelel a fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet. Ez nagyon sok mindennek köszönhető: egyrészt az alapul szolgáló tojássárgás tésztának, a finom pudingos-málnás krémnek, a tejszínhabnak, majd a tojáshabos felső rétegnek! Ezen rétegek egyvelege adja ezt az utánozhatatlan finomságot! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   24.7.2019

Fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet

Frissítő, gyümölcsös-krémes finomságra vágysz? Akkor ennek az elvárásnak tökéletesen megfelel a fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet. Ez nagyon sok mindennek köszönhető: egyrészt az alapul szolgáló tojássárgás tésztának, a finom pudingos-málnás krémnek, a tejszínhabnak, majd a tojáshabos felső rétegnek! Ezen rétegek egyvelege adja ezt az utánozhatatlan finomságot! Szerző: Triniti

90 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alsó tészta:

8 db
tojássárga
250 g
vaj
240 g
kristálycukor
6 ev. kanál
víz
csipet só
1/2 csomag
sütőpor
280 g
búzafinomliszt

1. réteg:

800 g
málna
1 l
narancsdzsúsz
2 csomag
vaníliapuding
5 ev. kanál
kristálycukor

2. réteg:

1 l
habtejszín
4 csomag
habfixáló
2 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
porcukor

Felső réteg:

120 g
vaj
4 db
tojássárga
3 ev. kanál
víz
150 g
búzafinomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
150 g
kristálycukor

Tojáshabos réteg:

4 db
tojásfehérje
150 g
kristálycukor
1 kv. kanál
kukoricakeményítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. Először elkészítjük a felső réteget: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a csipet sót, vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzálátunk a tojáshabos réteghez: a tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citromlevet és a kukoricakeményítőt.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük bele a felső réteg tésztáját, amihez a vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan eldolgozzuk. Erre az alapra kenjük rá a tojásfehérjés réteget. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  4. A megsült felső tojáshabos réteget felkockázzuk.
  5. Elkészítjük az alaptésztát: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a csipet sót, vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 25 percig sütjük.
  6. 800 ml narancsdzsúszt edénybe öntünk és feltesszük főni. A 200 ml narancsdzsúszba beleszórjuk a pudingport és a cukrot, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró, edényben lévő narancsdzsúszhoz. A már forró pudinghoz adjuk hozzá a málnát, majd pár percig együtt főzzük (kis lángon) egészen addig, amíg a málna szét nem fő. Kihűtjük, majd rákanalazzuk a kihűlt alsó, alap tésztalapra.
  7. A habtejszínt a cukorral és habfixálóval habbá verjük, rátesszük a málnás rétegre. Elegyengetjük, rátesszük a felkockázott felső tésztalapokat. Hűstőszekrénybe tesszük, hogy a rétegek megkössenek és az ízek összeérjenek, ezután tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása