Fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet

Frissítő, gyümölcsös-krémes finomságra vágysz? Akkor ennek az elvárásnak tökéletesen megfelel a fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet. Ez nagyon sok mindennek köszönhető: egyrészt az alapul szolgáló tojássárgás tésztának, a finom pudingos-málnás krémnek, a tejszínhabnak, majd a tojáshabos felső rétegnek! Ezen rétegek egyvelege adja ezt az utánozhatatlan finomságot! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 24.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fantasztikus málnás-tejszínhabos szelet

Hozzávalók

Alsó tészta:
8 dbtojássárga
250 gvaj
240 gkristálycukor
6 ev. kanálvíz
csipet só
1/2 csomagsütőpor
280 gbúzafinomliszt
1. réteg:
800 gmálna
1 lnarancsdzsúsz
2 csomagvaníliapuding
5 ev. kanálkristálycukor
2. réteg:
1 lhabtejszín
4 csomaghabfixáló
2 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálporcukor
Felső réteg:
120 gvaj
4 dbtojássárga
3 ev. kanálvíz
150 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
150 gkristálycukor
Tojáshabos réteg:
4 dbtojásfehérje
150 gkristálycukor
1 kv. kanálkukoricakeményítő

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a felső réteget: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a csipet sót, vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Hozzálátunk a tojáshabos réteghez: a tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a citromlevet és a kukoricakeményítőt.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ebbe öntjük bele a felső réteg tésztáját, amihez a vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alaposan eldolgozzuk. Erre az alapra kenjük rá a tojásfehérjés réteget. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  4. A megsült felső tojáshabos réteget felkockázzuk.
  5. Elkészítjük az alaptésztát: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, a csipet sót, vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 25 percig sütjük.
  6. 800 ml narancsdzsúszt edénybe öntünk és feltesszük főni. A 200 ml narancsdzsúszba beleszórjuk a pudingport és a cukrot, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró, edényben lévő narancsdzsúszhoz. A már forró pudinghoz adjuk hozzá a málnát, majd pár percig együtt főzzük (kis lángon) egészen addig, amíg a málna szét nem fő. Kihűtjük, majd rákanalazzuk a kihűlt alsó, alap tésztalapra.
  7. A habtejszínt a cukorral és habfixálóval habbá verjük, rátesszük a málnás rétegre. Elegyengetjük, rátesszük a felkockázott felső tésztalapokat. Hűstőszekrénybe tesszük, hogy a rétegek megkössenek és az ízek összeérjenek, ezután tálaljuk. Jó étvágyat!