Fantasztikus marlenka nyújtás nélkül, tejfölös krémmel

Recept Fantasztikus marlenka nyújtás nélkül, tejfölös krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Finom mézes édesség, ami gyorsan elkészül, ráadásul még egyszerű is. Az íze magáért beszél. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

160 gvaj
180 gméz
1,5 kv. kanálszódabikarbóna
4 dbtojás
csipet
150 gporcukor
250 grétesliszt

Krém:

700 gtejföl
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat és mézet nagyobb edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor már feloldódott, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Kb. 2 percig kavargatjuk, ezalatt szép barnás színe lesz. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbóna nagyon habozhat, ezért tényleg fontos a nagyobb edény. Langyosra hűtjük.
  2. A tojást a porcukorral és csipet sóval habbá verjük. Beledolgozzuk a langyos mézes alapot, majd az átszitált lisztet is. A kapott tésztát 42x32 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. 180 fokon 15 percig sütjük. Miután megsült, a tésztát kihűtjük, a széleket levágjuk, félretesszük. A félretett darabokat morzsás állagúra turmixoljuk, ezt fogjuk szóráshoz használni. A kapott tésztát keresztben és hosszában is felvágjuk, így 4 darab tésztalapot kapunk.
  4. A tejfölt a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük – ezzel tapasztjuk össze a 4 tésztalapot. A tetejét is megkenjük a krémmel, majd a morzsával megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás