TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Fantasztikus marlenka nyújtás nélkül, tejfölös krémmel
Fantasztikus marlenka nyújtás nélkül, tejfölös krémmel
Recept Fantasztikus marlenka nyújtás nélkül, tejfölös krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom mézes édesség, ami gyorsan elkészül, ráadásul még egyszerű is. Az íze magáért beszél. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   7.11.2021

Fantasztikus marlenka nyújtás nélkül, tejfölös krémmel

Finom mézes édesség, ami gyorsan elkészül, ráadásul még egyszerű is. Az íze magáért beszél. Szerző: Karambola

45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

160 g
vaj
180 g
méz
1,5 kv. kanál
szódabikarbóna
4 db
tojás
csipet
150 g
porcukor
250 g
rétesliszt

Krém:

700 g
tejföl
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat és mézet nagyobb edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor már feloldódott, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Kb. 2 percig kavargatjuk, ezalatt szép barnás színe lesz. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbóna nagyon habozhat, ezért tényleg fontos a nagyobb edény. Langyosra hűtjük.
  2. A tojást a porcukorral és csipet sóval habbá verjük. Beledolgozzuk a langyos mézes alapot, majd az átszitált lisztet is. A kapott tésztát 42x32 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. 180 fokon 15 percig sütjük. Miután megsült, a tésztát kihűtjük, a széleket levágjuk, félretesszük. A félretett darabokat morzsás állagúra turmixoljuk, ezt fogjuk szóráshoz használni. A kapott tésztát keresztben és hosszában is felvágjuk, így 4 darab tésztalapot kapunk.
  4. A tejfölt a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük – ezzel tapasztjuk össze a 4 tésztalapot. A tetejét is megkenjük a krémmel, majd a morzsával megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása