TopReceptek.hu Torták Édes torták Fantasztikus márványos korpusz tortákhoz
Fantasztikus márványos korpusz tortákhoz
Recept Fantasztikus márványos korpusz tortákhoz
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   14.8.2021

Fantasztikus márványos korpusz tortákhoz

Alap recept, amit kedvünkre fejezhetünk be. Szerőz: Maruda

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Hozzávalók:

4 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
120 g
porcukor
120 g
kristálycukor
150 ml
olaj
100 ml
forró víz
250 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
Kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és addig verjük, amíg szép fényes hab nem lesz.
  2. A tojássárgát, vaníliacukrot, kristálycukrot felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjés és tojássárgás alapot egységes masszává keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk, az 1/3 részéhez kakaót keverünk. A tortagormát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  5. A sütőformába először 2 kanál világos tésztát kanalazunk, a közepére. Erre teszünk 1 kanál kakaós tésztát. Így folytatjuk: 2 kanál világos, 1 kanál kakaós tészta. Egészen addig, amíg a tészták el nem fogynak.
  6. 150 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült fejjel lefelé fordítjuk, egy napot pihentetjük.
  7. Másnap félbe vágjuk, kedvünkre tölthetjük, díszíthetjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept