Fantasztikus márványos korpusz tortákhoz

Recept Fantasztikus márványos korpusz tortákhoz

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Torták, Édes torták, Tortaalap, Tészták

KÜLDÖTT KÉPEK

Alap recept, amit kedvünkre fejezhetünk be. Szerőz: Maruda

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Torták, Édes torták, Tortaalap, Tészták

ALAPANYAGOK

Hozzávalók:

4 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
120 gporcukor
120 gkristálycukor
150 mlolaj
100 mlforró víz
250 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
Kakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és addig verjük, amíg szép fényes hab nem lesz.
  2. A tojássárgát, vaníliacukrot, kristálycukrot felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjés és tojássárgás alapot egységes masszává keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk, az 1/3 részéhez kakaót keverünk. A tortagormát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
  5. A sütőformába először 2 kanál világos tésztát kanalazunk, a közepére. Erre teszünk 1 kanál kakaós tésztát. Így folytatjuk: 2 kanál világos, 1 kanál kakaós tészta. Egészen addig, amíg a tészták el nem fogynak.
  6. 150 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült fejjel lefelé fordítjuk, egy napot pihentetjük.
  7. Másnap félbe vágjuk, kedvünkre tölthetjük, díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás