A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot és addig verjük, amíg szép fényes hab nem lesz.
A tojássárgát, vaníliacukrot, kristálycukrot felverjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjés és tojássárgás alapot egységes masszává keverjük.
A tésztát két részre osztjuk, az 1/3 részéhez kakaót keverünk. A tortagormát kivajazzuk és liszttel beszórjuk.
A sütőformába először 2 kanál világos tésztát kanalazunk, a közepére. Erre teszünk 1 kanál kakaós tésztát. Így folytatjuk: 2 kanál világos, 1 kanál kakaós tészta. Egészen addig, amíg a tészták el nem fogynak.
150 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Tűteszttel győződünk meg arról, hogy a tészta megsült-e. Miután megsült fejjel lefelé fordítjuk, egy napot pihentetjük.