Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt

Recept Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
KÜLDÖTT KÉPEK

A gyors, szinte azonnal elkészíthető pácok közül a kedvencem ez a Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt. A csirkehús szó szerint szétomlik a szájban, a marinád elkészítése pedig tényleg nem vesz igénybe többet 5 percnél: a tejföl, só, bors adott szinte minden konyhában, a citrom héját pedig pár mozdulattal lereszeljük. A további fűszerezés ízlés dolga, de már ezeket is nagyon könnyen be lehet szerezni. Ha pedig a kertünkben is megterem, nyert ügyünk van.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

2 bögretejföl (450 - 500 ml)
1/2 dbcitrom héja (ehető legyen!)
ízlés szerint só és bors
ízlés szerint fűszerek (pl. kapor, kakukkfű)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Már biztosan hallotta, hogy a tej, a tejszín vagy tejföl jó hatással van a húsra, kirántás után nagyon omlós és ízletes lesz. Én erre alapozva már előző nap elkészítettem a pácot, beletettem a húst, majd másnap meggyőződtem arról, hogy ez tényleg így van.
  2. Egy kis tálba előkészítjük a tejfölt. A citromot alaposan megmossuk folyóvíz alatt, és finomlyukú reszelőn a felületének felét lereszeljük. Nagyon jól kiemeli majd az ízeket, és frissebbé teszi a pácot.
  3. Megsózzuk és borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük. Nálunk a legjobban a kapor vált be, ha szezonja van, frissen a legfinomabb.
  4. Az ilyen módon elkészített pácba csirkemellet, csirkecombot, szárnyat is pácolhatunk, ez már az Ön döntése.
  5. A legjobb egész éjjelre bepácolni a húst. Rántva vagy grillezve a hús istenien omlós lesz.

Forrás: Tiphero

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás