TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fantasztikus pozsonyi szelet. Levegős tészta, finom krém, eperlekvár.
Fantasztikus pozsonyi szelet. Levegős tészta, finom krém, eperlekvár.
Recept Fantasztikus pozsonyi szelet. Levegős tészta, finom krém, eperlekvár.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.2.2024

Fantasztikus pozsonyi szelet. Levegős tészta, finom krém, eperlekvár.

Már régóta szemezgetek ezzel a süteménnyel. A puha tésztát az eperlekvár teszi igazán különlegessé, de a vaníliás krém és a tetején a csokoládé is gondoskodik arról, hogy ez a sütemény igazi élmény legyen. Szerző: NejLucka

35 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
100 g
kristálycukor
110 g
rétesliszt

Krém:

500 ml
tej
2 csomag
vaníliapuding
90 g
kristálycukor
125 g
vaj

Kell még:

1/2 üveg
eperlekvár
100 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habbá verjük. Fakanállal beledolgozzuk a lisztet. Előkészítjük a tepsit, sütőpapírral kibéleljük, majd beletesszük a tésztát. Elsimítjuk, 180 fokos sütőben 12 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát félbe vágjuk, majd eperlekvárral összetapasztjuk.
  3. Az eredeti recept szerint a tésztát citromos vízzel is meglocsolják, de én ezt a lépést kihagytam. Ami szeretné, az 70 g cukrot és 500 ml vizet forraljon össze, majd adjon hozzá egy egész citrom reszelt héját és kifacsart levét.
  4. A pudingport a cukorral és tejjel csomómentesre keverjük, pudingot főzünk, kihűtjük. Beledolgozzuk a habosra vert vajat, kis adagokban.
  5. A krémet rákenjük a tésztára, elsimítjuk. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása