Fantasztikus pudingos-tejszínes kocka étcsokoládéval
A fantasztikus pudingos-tejszínes kocka alapja a jól sikerült égetett tészta, amit egy nagyobb tepsiben sütünk meg. Erre kerül a Ricotta sajttal és vajjal lágyított, krémesített vaníliapudingos krém és a jól lehűtött tejszínhab. Szerintem végtelenük egyszerű sütemény, amivel bárki megbirkózik. A tetejét olvasztott étcsokoládéval díszítjük, a többi pedig már csak rajtunk múlik. Pillanatok alatt elfogy a tepsiből! Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 bögrevíz
1/2 bögrevaj
1 bögrebúzafinomliszt
4 db tojás
Töltelék:
250 gRicotta
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
600 mtej
250 gvaj
400 mlhabtejszín
étcsokoládé
- Előkészítjük a tepsit (25 x 38 cm), a sütőt bekapcsoljuk és 200 fokra állítjuk.
- A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Ezután levesszük a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Visszatesszük a tűzre és kis fokozaton addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amikor a tészta már nem tapad az edény oldalához. Levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
- A tésztát a vajjal kikent tepsibe tesszük. 25-30 percig sütjük. Sütés közben nem szabad lenyitni a sütő ajtaját, ellenkező esetben a tészta nem lesz olyan szép. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még 5-7 percig a sütőben hagyjuk, az ajtót sem nyitjuk le. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- A tejből, pudingporból és vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, amit kihűtünk. Ezután beledolgozzuk a puha vajat és a Ricotta sajtot.
- Egy másik edényben a habtejszínt habbá verjük, hűtőszekrénybe tesszük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS