Fantasztikus pudingos-tejszínes kocka étcsokoládéval

A fantasztikus pudingos-tejszínes kocka alapja a jól sikerült égetett tészta, amit egy nagyobb tepsiben sütünk meg. Erre kerül a Ricotta sajttal és vajjal lágyított, krémesített vaníliapudingos krém és a jól lehűtött tejszínhab. Szerintem végtelenük egyszerű sütemény, amivel bárki megbirkózik. A tetejét olvasztott étcsokoládéval díszítjük, a többi pedig már csak rajtunk múlik. Pillanatok alatt elfogy a tepsiből! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 3.12.2018
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fantasztikus pudingos-tejszínes kocka étcsokoládéval

Hozzávalók

Tészta:
1 bögrevíz
1/2 bögrevaj
1 bögrebúzafinomliszt
4 db tojás
Töltelék:
250 gRicotta
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
600 mtej
250 gvaj
400 mlhabtejszín
étcsokoládé

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a tepsit (25 x 38 cm), a sütőt bekapcsoljuk és 200 fokra állítjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Ezután levesszük a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Visszatesszük a tűzre és kis fokozaton addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amikor a tészta már nem tapad az edény oldalához. Levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. A tésztát a vajjal kikent tepsibe tesszük. 25-30 percig sütjük. Sütés közben nem szabad lenyitni a sütő ajtaját, ellenkező esetben a tészta nem lesz olyan szép. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még 5-7 percig a sütőben hagyjuk, az ajtót sem nyitjuk le. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. A tejből, pudingporból és vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, amit kihűtünk. Ezután beledolgozzuk a puha vajat és a Ricotta sajtot.
  5. Egy másik edényben a habtejszínt habbá verjük, hűtőszekrénybe tesszük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  6. A kihűlt tésztára rákenjük a vaníliapudingos krémet, a tetejére pedig rákenjük a jól kihűlt tejszínhabot.
  7. Olvasztott étcsokoládéval díszítjük.