TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Fantasztikus pudingos-tejszínes kocka étcsokoládéval
Fantasztikus pudingos-tejszínes kocka étcsokoládéval
Recept Fantasztikus pudingos-tejszínes kocka étcsokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2018

Fantasztikus pudingos-tejszínes kocka étcsokoládéval

A fantasztikus pudingos-tejszínes kocka alapja a jól sikerült égetett tészta, amit egy nagyobb tepsiben sütünk meg. Erre kerül a Ricotta sajttal és vajjal lágyított, krémesített vaníliapudingos krém és a jól lehűtött tejszínhab. Szerintem végtelenük egyszerű sütemény, amivel bárki megbirkózik. A tetejét olvasztott étcsokoládéval díszítjük, a többi pedig már csak rajtunk múlik. Pillanatok alatt elfogy a tepsiből! Szerző: Petra

70 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 bögre
víz
1/2 bögre
vaj
1 bögre
búzafinomliszt
4 db
tojás

Töltelék:

250 g
Ricotta
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
600 m
tej
250 g
vaj
400 ml
habtejszín
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a tepsit (25 x 38 cm), a sütőt bekapcsoljuk és 200 fokra állítjuk.
  2. A vizet edénybe öntjük, hozzáadjuk a vajat és addig melegítjük, amíg a vaj fel nem oldódik. Ezután levesszük a tűzről, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet. Visszatesszük a tűzre és kis fokozaton addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, amikor a tészta már nem tapad az edény oldalához. Levesszük a tűzről, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. A tésztát a vajjal kikent tepsibe tesszük. 25-30 percig sütjük. Sütés közben nem szabad lenyitni a sütő ajtaját, ellenkező esetben a tészta nem lesz olyan szép. Miután megsült, a sütőt kikapcsoljuk, de a tésztát még 5-7 percig a sütőben hagyjuk, az ajtót sem nyitjuk le. Ezután kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. A tejből, pudingporból és vaníliacukorból sűrű pudingot főzünk, amit kihűtünk. Ezután beledolgozzuk a puha vajat és a Ricotta sajtot.
  5. Egy másik edényben a habtejszínt habbá verjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A kihűlt tésztára rákenjük a vaníliapudingos krémet, a tetejére pedig rákenjük a jól kihűlt tejszínhabot.
  7. Olvasztott étcsokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása