Fantasztikus puha szelet tejszínnel

Ha valami puhára és igazán szaftosra vágyunk, akkor elhoztam a megfelelő édességet. Ez a fantasztikus puha szelet tejszínnel. Nem titok, az alapja a lágy kelt tészta, amit a cukros vaj és a tejszín tesz szaftossá. A cukros vajat úgy tettem a tésztába, hogy miután megkelt, lyukakat készítettem, és ebbe tömtem bele. A tejszín rálocsolása előtt a megsült tésztát kibökdöstem, így a lágy tejszín mindenhova lejutott. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 29.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fantasztikus puha szelet tejszínnel

Hozzávalók

250 grétesliszt
100 mltej
1 csomagszárított élesztő
2 dbtojás
csipet só
150 gvaj
100 - 150 gkristálycukor
200 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. Egy kanál cukrot meleg tejben elkeverjük, hozzáadjuk az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk, míg meleg helyen megkel.
  2. A tojást és 100 g vajat eldolgozzuk. Hozzáadjuk az átszitált és csipet sóval elkevert lisztet. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt és sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. A kisebb sütőformát (20x20 cm) alaposan kivajazzuk vagy sütőpapírral kibéleljük.
  4. A megkelt tésztát beletesszük a tepsibe. Kezünket olajjal megkenjük és így egyengetjük el a tésztát. További fél órát pihentetjük.
  5. Fél óra elteltével a kezünket ismét kevés olajjal bekenjük és a tészta tetején pár centi távolságra egymástól kis lyukakat nyomun.
  6. 50 vajat a cukorral habosra verünk, majd ezt a cukros vajat nyomkodjuk bele a tésztán lévő lyukakba.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük.
  8. Miután megsült, a tetejét tűvel vagy hurkapálcával megbökdössük, rálocsoljuk a tejszínt, és 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  9. Még melegen tálaljuk. Szaftos és nagyon finom.