Fantasztikus Raffaello krém
A nehéz, nagyon vajas krémek helyett érdemes kipróbálni a raffaello krémet. Puha, lágy, kókuszos, szinte minden édességhez, süteményhez illik. Sűrített tej, kókusz, vaj és fehér csokoládé alkotja, ez a mesternégyes pedig szerintem verhetetlen. Elkészítése kissé időigényes, de megéri a fáradozást. A sűrített tejet alaposan bele kell dolgozni a vaj és olvasztott csokoládé keverékébe, a végeredmény azonban magáért beszél.
Hozzávalók
70 gkókuszreszelék
400 gsűrített tej
200 gvaj
200 gfehér csokoládé
Elkészítés menete
- A vajat és csokoládét gőzfürdő felett elkezdjük olvasztani.
- Amikor már a vaj és a csokoládé is felolvadt és elkeveredett, levesszük a gőzről, majd folyamatos kevergetés mellett, nagyon lassan belecsorgatjuk a sűrített tejet. Így nem fog a krém csomósodni, nem fog a tej kicsapódni.
- Utolsó lépésben hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
- A krémet hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megdermedt, használhatjuk is tortákhoz, süteményekhez.
- A krémbe elég sok vaj kerül, de szerintem így finom. Könnyebb, mint a pudingos-vajas krémek, nagyon lágy, igazi csemege!
Forrás: Vk