Fantasztikus Raffaello krém

Recept Fantasztikus Raffaello krém
KÜLDÖTT KÉPEK

A nehéz, nagyon vajas krémek helyett érdemes kipróbálni a raffaello krémet. Puha, lágy, kókuszos, szinte minden édességhez, süteményhez illik. Sűrített tej, kókusz, vaj és fehér csokoládé alkotja, ez a mesternégyes pedig szerintem verhetetlen. Elkészítése kissé időigényes, de megéri a fáradozást. A sűrített tejet alaposan bele kell dolgozni a vaj és olvasztott csokoládé keverékébe, a végeredmény azonban magáért beszél.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

70 gkókuszreszelék
400 gsűrített tej
200 gvaj
200 gfehér csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat és csokoládét gőzfürdő felett elkezdjük olvasztani.
  2. Amikor már a vaj és a csokoládé is felolvadt és elkeveredett, levesszük a gőzről, majd folyamatos kevergetés mellett, nagyon lassan belecsorgatjuk a sűrített tejet. Így nem fog a krém csomósodni, nem fog a tej kicsapódni.
  3. Utolsó lépésben hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
  4. A krémet hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megdermedt, használhatjuk is tortákhoz, süteményekhez.
  5. A krémbe elég sok vaj kerül, de szerintem így finom. Könnyebb, mint a pudingos-vajas krémek, nagyon lágy, igazi csemege!

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás