Egy bögre lisztet, sót, élesztőt, cukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk a maradék lisztet is, ismét eldolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad az edény oldalához.
Egy másik tálat olajjal kikenünk, ebbe tesszük át a tésztát. Lefedjük, másfél órát kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, kb. 30x38 cm-es lapra nyújtjuk, majd a szélesebb felétől kezdve felcsavarjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a bagettet, a tetejét éles késsel bevagdossuk. Felvert tojásfehérjével (amihez egy kanál vizet is adtunk) megkenjük. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük, majd 190 fokos sütőbe tesszük, 30-40 percig sütjük.
A megsült bagettet nedves kendőbe csavarjuk, így hűtjük ki.