TopReceptek.hu Péksütemények Fantasztikus, ropogós bagett
Fantasztikus, ropogós bagett
Recept Fantasztikus, ropogós bagett
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Bögrés recept a tökéletes francia bagetthez. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   10.10.2022

Fantasztikus, ropogós bagett

Bögrés recept a tökéletes francia bagetthez. Szerző: Triniti

105 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

2,5 bögre
búzafinomliszt
1 kávéskanál
8 g
szárított élesztő
1/2 evőkanál
kristálycukor
1 bögre
langyos víz

Kenéshez:

1 db
tojásfehérje
1 kávéskanál
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
105 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. Egy bögre lisztet, sót, élesztőt, cukrot elkeverjük. Hozzáadjuk a langyos vizet, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk a maradék lisztet is, ismét eldolgozzuk. Akkor jó, ha a tészta már nem tapad az edény oldalához.
  2. Egy másik tálat olajjal kikenünk, ebbe tesszük át a tésztát. Lefedjük, másfél órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületre tesszük, kb. 30x38 cm-es lapra nyújtjuk, majd a szélesebb felétől kezdve felcsavarjuk.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, rátesszük a bagettet, a tetejét éles késsel bevagdossuk. Felvert tojásfehérjével (amihez egy kanál vizet is adtunk) megkenjük. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük, majd 190 fokos sütőbe tesszük, 30-40 percig sütjük.
  5. A megsült bagettet nedves kendőbe csavarjuk, így hűtjük ki.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása