Fantasztikus sajtos pogácsa, akár chips vagy sós pálcika helyett. Tökéletes falatkák filmnézéshez!

Tudom, hogy a burgonyachips verhetetlen, de ha megnézzük, mennyibe kerül, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy valamilyen alternatív nasit akár otthon is készíthetünk. Nekem nagyon ízlik a sajtos pogácsa, ami remek választás a családi estékre. Finom, tartalmas, sós, sajtos, és persze sokkal nagyobb mennyiséget is tudok belőle készíteni! Ezzel az egész család jól tud lakni, ráadásul az elkészítésével bárki megbirkózik. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 3.6.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fantasztikus sajtos pogácsa, akár chips vagy sós pálcika helyett. Tökéletes falatkák filmnézéshez!

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
250 gmargarin
150 greszelt sajt
2 dbtojássárga
csipet őrölt fűszerpaprika (édes és pikáns)
1 kv. kanál
Szükségünk lesz még:
tojássárga + tej kenéshez
reszelt sajt tetejére

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, tészta állagúra gyúrjuk, egy órát pihentetjük.
  2. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kedvenc szaggatónkkal kiszaggatjuk a formákat és tepsibe tesszük (a tepsit nem kell kivajazni vagy sütőpapírral kibélelni). A kis pogácsákat tejjel elkevert tojássárgával megkenjük, sókristállyal és reszelt sajttal megszórhatjuk, esetleg köménymaggal vagy szezámmaggal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 10 perc alatt készre sütjük. A sütési idő függ a tészta nagyságától és vastagságától is, érdemes figyelni, nehogy odaégjen.