Fantasztikus gyümölcsös szelet sütés nélkül

Nagyon szeretem a sütés nélküli süteményeket, és ez a fantasztikus sütés nélküli gyümölcsös szelet az egyik kedvencem. Hűs, krémes, gyümölcsös, szinte bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Mandarin helyett készítettem már sárgabarackkal és ananásszal is.

Recept Fantasztikus gyümölcsös szelet sütés nélkül

Hozzávalók

250 gháztartási keksz
5-6 dbbanán
1 litertej
2 csomagcsokoládépuding
2 csomagvaníliapuding
250 glágy túró
8 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
500 ml33%-os habtejszín
2 ev. kanálporcukor
1 doboztejföl
fahéj szóráshoz
kerek babapiskóta
mandarinkompót

Elkészítés menete

  1. Egy kisebb tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel, erre kerül a hosszában félbe vágott banán, végül az enyhén kihűlt csokoládépuding. A puding elkészítése: 250 ml tejet egy edénybe öntünk, hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és felforraljuk. Egy másik edényben 250 ml tejben feloldjuk a 2 csomag csokoládépudingot, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a forrásban lévő cukros tejhez. Addig főzzük, míg a puding be nem sűrűsüdik.
  2. A pudingra újabb réteg háztartási kekszet teszünk és leöntjük a mandarinkompót levével, végül ráhelyezzük a mandarincikkeket.
  3. Elkészítjük a következő réteget: hasonlóan a csokoládépudinghoz elkészítjük a vaníliapudingot: 250 ml tejet 4 evőkanál cukorral felforralunk, majd hozzáöntjük a 250 ml tejben elkevert 2 csomag vaníliapudingot és kellő sűrűségűre főzzük. Megvárjuk, míg kihűl. Ehhez vagy csomagoló fóliával fedjük le (ezzel megóvjuk a csomósodástól, de lassabban hűl le), vagy láng nélkül folyamatosan kevergetjük. Miután kihűlt, hozzákeverjük a túrót.
  4. A vaníliás-túrós keveréket rákanalazzuk a mandarinos kekszrétegre és egyenletesre simítjuk.
  5. A habtejszínt 2 kanál porcukorral habosra verjük, a kemény habhoz hozzákeverjük a tejfölt és alaposan elkeverjük.
  6. Folytatjuk a rétegezést. A vaníliás töltelékre rárétegezzük a babapiskótát, meglocsoljuk a mandarinkompót levével és rákanalazzuk a tejszínes-tejfölös krémet.
  7. Megszórjuk fahéjjal, és ízlés szerint megszórhatjuk kakaóval vagy csokoládéreszelékkel.
  8. A süteményt a hűtőszekrény felső polcára tesszük, és legalább 6 órát ott hagyjuk, hogy megkössön (legideálisabb egy éjszakán át hűtőben tartani). Jó étvágyat!