Fantasztikus tejfölös tócsni

Hozzáadta: Babu27, 8.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Sósak, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik, Cukkinis receptek
A tócsni nagy kedvence a családnak, és annak ellenére, hogy a burgonyareszelés nem a kedvenc konyhai elfoglaltságom, elég gyakran készítem nekik. Próbáltam már mindenféle módon, a tésztájához adtam már különböző sajtokat, cukkinit, répát… Legutóbb a tejfölös változatot próbáltam ki. Aki készített már tócsnit, az tudja, hogy a tészta állaga meghatározza az egészet. Ha a tejföltől túl híg lenne a tészta, akkor liszttel javítható. Sőt, amikor kifogytam a lisztből, zsemlyemorzsával helyettesítettem.
Hozzáadta: Babu27, 8.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Köretek, Sósak, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tócsnik, Cukkinis receptek
ALAPANYAGOK
- A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.
- Hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet és eldolgozzuk.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából a serpenyőbe kis korongokat formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
- Kaporral vagy petrezselyemzölddel megszórjuk, tejfölös mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat!
Forrás: Vk