Fantasztikus tejfölös tócsni

A tócsni nagy kedvence a családnak, és annak ellenére, hogy a burgonyareszelés nem a kedvenc konyhai elfoglaltságom, elég gyakran készítem nekik. Próbáltam már mindenféle módon, a tésztájához adtam már különböző sajtokat, cukkinit, répát… Legutóbb a tejfölös változatot próbáltam ki. Aki készített már tócsnit, az tudja, hogy a tészta állaga meghatározza az egészet. Ha a tejföltől túl híg lenne a tészta, akkor liszttel javítható. Sőt, amikor kifogytam a lisztből, zsemlyemorzsával helyettesítettem.

Hozzáadta:, 8.8.2017
Kategória: Előételek, falatkák
Recept Fantasztikus tejfölös tócsni

Hozzávalók

6 dbburgonya
1 dbtojás
2 ev. kanálliszt (púpos kanál)
150 gtejföl
ízlés szerint só, bors
kapor vagy petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés menete

  1. A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet és eldolgozzuk.
  3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a masszából a serpenyőbe kis korongokat formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  4. Kaporral vagy petrezselyemzölddel megszórjuk, tejfölös mártogatóssal kínáljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk