TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Fantasztikus tejszínes-epres torta
Fantasztikus tejszínes-epres torta
Recept Fantasztikus tejszínes-epres torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.8.2022

Fantasztikus tejszínes-epres torta

Egyszerű, mégis pompás torta a lágy ízek kedvelőinek.

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
200 g
kristálycukor
3 evőkanál
olaj
4 evőkanál
víz
200 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 evőkanál
Nutella
csipet

Krém:

750 g
eper
700 ml
habtejszín
100 g
porcukor
1 csomag
habfixáló

Díszítéshez:

50 g
csokoládé
30 g
margarin
1 evőkanál
tej
Pár csepp
olaj
150 ml
hideg tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, a sütőporral elkevert lisztet, Nutellát. Eldolgozzuk, majd beleforgatjuk a tojáshabot. 28 cm átmérőjű kör alakú sütőformába töltjük, 180 fokon kb. 35 percig sütjük. Kihűtjük, félbe vágjuk.
  2. A habtejszínt a cukorral és habfixálóval habbá verjük.
  3. Az alsó tésztalapot hideg tejjel meglocsoljuk, rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk az epret. Az epret krémmel fedjük le, elegyengetjük. Lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A torta tetejét krémmel megkenjük, csokiöntettel meglocsoljuk. A csokit kanál tejjel, olajjal és margarinnal gőzfürdő felett felolvasztjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása