Fantasztikus tejszínes kuglóf

A klasszikus kuglófot mindenki ismeri, igazi finomság, de néha nem árt kicsit feldobni a jól bevált recepteket. A legutóbbi alkotásomhoz habtejszínt használtam, és így készült el a ez a fantasztikus tejszínes kuglóf. A tejszínes tésztát a szokott módon két részre osztjuk, majd az egyikhez hozzáadjuk a kávét, kakaót és rumot – így kapjuk meg a sötét réteget. A sütés után a végeredmény egyszerűen fenséges! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 16.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fantasztikus tejszínes kuglóf

Hozzávalók

3 dbtojás
200 gkristálycukor
200 ml30%-os habtejszín
50 mlolaj
280 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
20 gkakaó
2 kv. kanálinstant kávé
2 ev. kanálrum

Elkészítés menete

  1. A kávét kevés vízben feloldjuk, kihűtjük.
  2. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük, nagyon lassan az olajat és a habtejszínt, közben folyamatosan keverjük. Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tésztát két részre szedjük: 1/3 és 2/3. A kisebb adaghoz hozzáadjuk a kakaót, rumot és kávét, elkeverjük.
  4. A kuglóf sütőformát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával vagy rétesliszttel beszórjuk. Beleöntjük a világos tésztát, majd erre kerül a sötét, kakaós tészta.
  5. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük.