Fantasztikus tejszínes kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 16.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A klasszikus kuglófot mindenki ismeri, igazi finomság, de néha nem árt kicsit feldobni a jól bevált recepteket. A legutóbbi alkotásomhoz habtejszínt használtam, és így készült el a ez a fantasztikus tejszínes kuglóf. A tejszínes tésztát a szokott módon két részre osztjuk, majd az egyikhez hozzáadjuk a kávét, kakaót és rumot – így kapjuk meg a sötét réteget. A sütés után a végeredmény egyszerűen fenséges! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.6.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
3 dbtojás
200 gkristálycukor
200 ml30%-os habtejszín
50 mlolaj
280 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
20 gkakaó
2 kv. kanálinstant kávé
2 ev. kanálrum
- A kávét kevés vízben feloldjuk, kihűtjük.
- A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáöntjük, nagyon lassan az olajat és a habtejszínt, közben folyamatosan keverjük. Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát két részre szedjük: 1/3 és 2/3. A kisebb adaghoz hozzáadjuk a kakaót, rumot és kávét, elkeverjük.
- A kuglóf sütőformát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával vagy rétesliszttel beszórjuk. Beleöntjük a világos tésztát, majd erre kerül a sötét, kakaós tészta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS