TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Fantasztikus Télapó sütemény
Fantasztikus Télapó sütemény
Recept Fantasztikus Télapó sütemény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nagyanyáink a legegyszerűbb alapanyagokból is tökéletes, szinte meseszerű édességeket tudtak varázsolni. Ennek remek példája ez a fantasztikus Télapó sütemény. Nagymama mindig így hívta, és ezzel készült nekünk az ünnepek alkalmával. Nem tudom, a recept mióta részese a családunk ünnepének, de az biztos, hogy ezt a mamától és anyukámtól ellesett receptet átadom majd az unokáimnak, és én is ezzel fogom őket várni.

TopPetra TopPetra    ·   8.11.2016

Fantasztikus Télapó sütemény

Nagyanyáink a legegyszerűbb alapanyagokból is tökéletes, szinte meseszerű édességeket tudtak varázsolni. Ennek remek példája ez a fantasztikus Télapó sütemény. Nagymama mindig így hívta, és ezzel készült nekünk az ünnepek alkalmával. Nem tudom, a recept mióta részese a családunk ünnepének, de az biztos, hogy ezt a mamától és anyukámtól ellesett receptet átadom majd az unokáimnak, és én is ezzel fogom őket várni.

Alapanyagok

Hozzávalók:

600 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
200 ml
tej
20 g
élesztő
ízlés szerint rum
cukor a befedéshez

Ízlés szerint hozzáadható:

reszelt citromhéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy kevés tejet felmelegítünk, hozzáadunk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A kovászt felfuttatjuk, majd egy másik tálba öntjük a többi hozzávalóhoz.
  2. Az ízek fokozásához egy kávéskanálnyi reszelt citromhéj is használható, természetesen ízlés szerint.
  3. A kész tésztát egy liszttel beszórt nyújtódeszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk (nem várjuk meg, míg a tészta megkel, rögtön dolgozunk vele), és szaggató segítségével különböző formákat szaggatunk ki a süteményből.
  4. A formák közepére egy kisebb szaggatóval lyukakat szaggatunk. A kész korongokat/formákat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 20 perc alatt.
  5. A megsült süteményeket egy zsinegre felhúzzuk, forró vízbe mártjuk, majd ezután cukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása