TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül
Fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül
Recept Fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyerekek akárhányszor megyünk valahova pihenni, mindig rántott sajtot és hasábburgonyát kérnek. Strandon, étteremben, állatkertben… Én is nagyon szeretem, de szeretném, ha a gyerekek az egészségesebb ételeket is megszeretnék. Azon gondolkodtam, hogyan is lehetne elhagyni a klasszikus panírt és olajban sütést. Szerencsére megszületett az ötlt és elkészült ez a fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül. A karfiolos lapocskák ropogósak, a sajt mégis puha, az íze pedig nagyon jó! Bátran lehet ízesíteni, és karakteres ízvilágú sajtos is használhatunk.

Alexa96    ·   1.9.2017

Fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül

A gyerekek akárhányszor megyünk valahova pihenni, mindig rántott sajtot és hasábburgonyát kérnek. Strandon, étteremben, állatkertben… Én is nagyon szeretem, de szeretném, ha a gyerekek az egészségesebb ételeket is megszeretnék. Azon gondolkodtam, hogyan is lehetne elhagyni a klasszikus panírt és olajban sütést. Szerencsére megszületett az ötlt és elkészült ez a fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül. A karfiolos lapocskák ropogósak, a sajt mégis puha, az íze pedig nagyon jó! Bátran lehet ízesíteni, és karakteres ízvilágú sajtos is használhatunk.

Alapanyagok
1 db
karfiol
1 db
tojás
1/2 bögre
reszelt parmezán sajt
1 ev. kanál
oregánó
2 szelet
sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A karfiolt turmixgéppel apróra dolgozzuk. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd miután kihűlt, a felesleges nedvességet kezünkkel kinyomkodjuk.
  3. A száraz karfiolt elkeverjük a tojással, a parmezánnal és a tojással, majd oregánóval ízesítjük. Ha kell, sózhatjuk is. A masszát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből azonos alakú kis vékony lepénykéket formázunk – olyan alakot igyekszünk készíteni, amilyen alakú a sajt.
  4. A lepénykéket 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Miután megsült, két lepénykére rátesszük a sajtot, majd a maradék két lepénykével lefedjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, még pár percig sütjük, majd tálaláskor külön-külön, vagy akár egymásra rakva is tálalhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása