Fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül

A gyerekek akárhányszor megyünk valahova pihenni, mindig rántott sajtot és hasábburgonyát kérnek. Strandon, étteremben, állatkertben… Én is nagyon szeretem, de szeretném, ha a gyerekek az egészségesebb ételeket is megszeretnék. Azon gondolkodtam, hogyan is lehetne elhagyni a klasszikus panírt és olajban sütést. Szerencsére megszületett az ötlt és elkészült ez a fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül. A karfiolos lapocskák ropogósak, a sajt mégis puha, az íze pedig nagyon jó! Bátran lehet ízesíteni, és karakteres ízvilágú sajtos is használhatunk.

Hozzáadta:, 1.9.2017
Kategória: Főételek
Recept Fantasztikus tepsiben sült ropogós sajt olaj és panír nélkül

Hozzávalók

1 dbkarfiol
1 dbtojás
1/2 bögrereszelt parmezán sajt
1 ev. kanáloregánó
2 szeletsajt

Elkészítés menete

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A karfiolt turmixgéppel apróra dolgozzuk. Ezután enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd miután kihűlt, a felesleges nedvességet kezünkkel kinyomkodjuk.
  3. A száraz karfiolt elkeverjük a tojással, a parmezánnal és a tojással, majd oregánóval ízesítjük. Ha kell, sózhatjuk is. A masszát 4 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből azonos alakú kis vékony lepénykéket formázunk – olyan alakot igyekszünk készíteni, amilyen alakú a sajt.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. A lepénykéket 15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Miután megsült, két lepénykére rátesszük a sajtot, majd a maradék két lepénykével lefedjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, még pár percig sütjük, majd tálaláskor külön-külön, vagy akár egymásra rakva is tálalhatjuk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról