Fantasztikus, tepsiben sült töltött káposzta. Ha egyszer kipróbálja, akkor nagy valószínűséggel már csak így fogja készíteni!

Hozzáadta: TopPetra, 18.6.2018
Kategória: Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
KÜLDÖTT KÉPEK
A tepsiben sült töltött káposzta receptje először nagyon meglepett. Évekkel ezelőtt kóstoltam egyik ismerősömnél, és be kell valljam, nagyon ízlett, sőt, azóta már csak így készítem. Az ízesítését nem pörögtem túl, a klasszikus fűszerezést használtam, de olykor azért egy kevés füstölt hússal is gazdagítom. Ez mindig attól függ, hogy éppen mi van az éléskamrában. Az elkészült tepsiben sült töltött káposztát kenyérrel és friss tejföllel tálalom. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.6.2018
Kategória: Húsételek, Darált hús, Töltött és rakott receptek, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
500 gdarált hús (250 g sertés, 250 g marha)
150 gfőtt rizs
1 dbvöröshagyma
őrölt édes pirospaprika
fokhagyma
só, bors
zsír
Szükségünk lesz még:
2x250 mlparadicsompüré
1 fejkáposzta
1 ev. kanálzsír
500 gsavanyú káposzta
ízlés szerint köménymag
1 dbvöröshagyma
- Elkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a darált húshoz. Egy kevés zsírt felolvasztunk és ráöntjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst is. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Alaposan elkeverjük.
- A káposztafej torzsáját kivágjuk, majd a leveleket feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Óvatosan lefejtjük a külső leveleket. Amikor a leveleket már leszedtük, a vizet edénybe szűrjük és hozzáadjuk az egyik paradicsompürét.
- A másik fej vöröshagymát felkockázzuk és egy kanál zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett savanyú káposztát, sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük. Egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a másik doboz paradicsompürét. Lefedjük és pár percig pároljuk.
- A káposztaleveleket megtöltjük a húsos töltelékkel, kvázi a káposztaleveleket megtöltjük (és a tölteléket a káposztalevéllel becsomagoljuk). Egy magas falú tepsi aljára tesszük a savanyú káposztát és erre helyezzük rá a töltött káposztákat. Felöntjük a paradicsompürével elkevert főzőlével (amiben megfőztük a káposztát). Annyi folyadék kell, hogy majd nem ellepje őket. Ha a főzőlé kevés.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zapékané holubky, které chutnají fantasticky. Pokud jednou vyzkoušíte, jiné dělat nebudete..
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapekané holúbky, ktoré chutia fantasticky. Ak raz vyskúšate, iné robiť nebudete..
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Zapiekane gołąbki, które smakują fantastycznie. Jeśli raz ich spróbujesz to już nigdy nie będziesz robić inaczej..
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mit Hackfleisch gefüllte Kohlrouladen in Tomatensoße aus dem Backofen. Wer sie einmal probiert hat, will keine anderen mehr essen. an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS