TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Töltött és rakott receptek Fantasztikus, tepsiben sült töltött káposzta. Ha egyszer kipróbálja, akkor nagy valószínűséggel már csak így fogja készíteni!
Fantasztikus, tepsiben sült töltött káposzta. Ha egyszer kipróbálja, akkor nagy valószínűséggel már csak így fogja készíteni!
Recept Fantasztikus, tepsiben sült töltött káposzta. Ha egyszer kipróbálja, akkor nagy valószínűséggel már csak így fogja készíteni!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A tepsiben sült töltött káposzta receptje először nagyon meglepett. Évekkel ezelőtt kóstoltam egyik ismerősömnél, és be kell valljam, nagyon ízlett, sőt, azóta már csak így készítem. Az ízesítését nem pörögtem túl, a klasszikus fűszerezést használtam, de olykor azért egy kevés füstölt hússal is gazdagítom. Ez mindig attól függ, hogy éppen mi van az éléskamrában. Az elkészült tepsiben sült töltött káposztát kenyérrel és friss tejföllel tálalom. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   18.6.2018

Fantasztikus, tepsiben sült töltött káposzta. Ha egyszer kipróbálja, akkor nagy valószínűséggel már csak így fogja készíteni!

A tepsiben sült töltött káposzta receptje először nagyon meglepett. Évekkel ezelőtt kóstoltam egyik ismerősömnél, és be kell valljam, nagyon ízlett, sőt, azóta már csak így készítem. Az ízesítését nem pörögtem túl, a klasszikus fűszerezést használtam, de olykor azért egy kevés füstölt hússal is gazdagítom. Ez mindig attól függ, hogy éppen mi van az éléskamrában. Az elkészült tepsiben sült töltött káposztát kenyérrel és friss tejföllel tálalom. Szerző: Triniti

90 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

500 g
darált hús (250 g sertés, 250 g marha)
150 g
főtt rizs
1 db
vöröshagyma
őrölt édes pirospaprika
fokhagyma
só, bors
zsír

Szükségünk lesz még:

2x250 ml
paradicsompüré
1 fej
káposzta
1 ev. kanál
zsír
500 g
savanyú káposzta
ízlés szerint köménymag
1 db
vöröshagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a darált húshoz. Egy kevés zsírt felolvasztunk és ráöntjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst is. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával megszórjuk. Alaposan elkeverjük.
  2. A káposztafej torzsáját kivágjuk, majd a leveleket feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje. Óvatosan lefejtjük a külső leveleket. Amikor a leveleket már leszedtük, a vizet edénybe szűrjük és hozzáadjuk az egyik paradicsompürét.
  3. A másik fej vöröshagymát felkockázzuk és egy kanál zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a lecsepegtetett savanyú káposztát, sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük. Egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a másik doboz paradicsompürét. Lefedjük és pár percig pároljuk.
  4. A káposztaleveleket megtöltjük a húsos töltelékkel, kvázi a káposztaleveleket megtöltjük (és a tölteléket a káposztalevéllel becsomagoljuk). Egy magas falú tepsi aljára tesszük a savanyú káposztát és erre helyezzük rá a töltött káposztákat. Felöntjük a paradicsompürével elkevert főzőlével (amiben megfőztük a káposztát). Annyi folyadék kell, hogy majd nem ellepje őket. Ha a főzőlé kevés.
  5. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 órát sütjük. A folyadékot közben pótoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása