Fantasztikus töltött káposzta szlovák módra

Recept Fantasztikus töltött káposzta szlovák módra
KÜLDÖTT KÉPEK

Mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje a töltött káposztára. Ez sokszor megfelel annak a tájegységének a receptjével, ahonnét a szakács származik. Ezt a változatot szlovákiai barátnőmtől tanultam, és be kell valljam, hogy nagyon-nagyon ízlett! Szerző: NejLucka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 kgfarált sertéscomb
500 gkis szemű rizs
Szükség szerintolaj
1 dbnagyobb vöröshagyma
2 ev. kanálfűszerpaprika
Ízlés szerintsó és bors
200 mlparadicsompüré
1 dbkáposzta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A káposzta torzsáját kivágjuk, majd az egész fej káposztát forrásban lévő vízbe tesszük. Egyenként lefejtjük a káposztaleveleket, tányérra szedjük, majd hűtőszekrénybe rakjuk addig, amíg a töltést meg nem kezdjük.
  2. A rizst sós vízben félpuhára főzzük – ez nálam pontosan 7 perc főzést jelent, forrástól számítva. A rizst leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Olajat hevítünk, a kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk. Levesszük a tűzről, fűszerpaprikával megszórjuk, elkeverjük. A paprikás hagyma felét hozzáadjuk a rizs és hús keverékéhez, majd 100 ml paradicsompürével is ízesítjük. Alaposan elkeverjük.
  4. A káposztaleveleket félbe vágjuk, a kemény részt kivágjuk. Elkezdjük tölteni, felcsavarjuk. Abba az edénybe tesszük, amiben a fűszerpaprikás hagymát is készítettük. A maradék paradicsompüré és fűszerpaprikás hagyma keverékével megkenjük.
  5. Hideg vízzel felöntjük, kis lángok kezdjük főzni. Ha a víz elpárolog, akkor felöntjük. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. A töltött káposzta szerintem másnap a legfinomabb, mert addigra az ízek tökéletesen összeérnek.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás