TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Fantasztikus TWIX falatok
Fantasztikus TWIX falatok
Recept Fantasztikus TWIX falatok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A karamell kedvelői igazán értékelni fogják ez a finomságok. Az olvasztott csoki már csak hab a tortán.

TopPetra TopPetra    ·   3.3.2022

Fantasztikus TWIX falatok

A karamell kedvelői igazán értékelni fogják ez a finomságok. Az olvasztott csoki már csak hab a tortán.

35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
200 g
hideg vaj
100 g
porcukor
csipet
3 evőkanál
hideg víz
1 kávéskanál
vaníliakivonat

Karamell:

200 g
karamellás bonbon vagy csokiszelet
3 evőkanál
sűrített tej

Tetejére:

150 g
tejcsokoládé
4 evőkanál
tej
2 evőkanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. Ebből a mennyiségből kb. 70 darab kis twix falatka készült, de ez a méretétől is függ.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, a hideg vajat. Kézzel alaposan eldolgozzuk Ha a tészta túl száraz és morzsás, adhatunk hozzá kevés vizet. Nem kell sok, mert ha nem sűrű a tészta, akkor az nem lesz jó a folytatáshoz.
  3. A tésztát egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Egy óra után a tésztát félbe vágjuk, két sütőpapír közé tesszük, kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat. Én 3.5 cm átmérőjű korongokat szaggattam ki.
  5. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 14-15 percig sütjük. Nem szabad túlsütni, akkor jó, ha aranybarna. Ha túlsütjük, akkor nagyon kemény lesz. Sütés után kivesszük a sütőből, kihűtjük.
  6. A bonbont vagy csokiszeletet gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a sűrített tejet, eldolgozzuk. Ebből kanalazunk minden korong tetejére. Megvárjuk, míg ez a karamellás réteg kihűl. A csokit a tejjel és vajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk, ezzel kenjük meg a tetejét.
  7. Karamellás bonbon helyett akár karamellás sűrített tejet is használhatunk. Szintén gőzfürdő felett dolgozunk, addig kevergetjük, amíg nem éri el a kellő sűrűséget.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása