TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Fantasztikus uborkasaláta édes-savanyú öntetben
Fantasztikus uborkasaláta édes-savanyú öntetben
Recept Fantasztikus uborkasaláta édes-savanyú öntetben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Tökéletes kiegészítője a nyári fogásoknak. Az öntetnek köszönhetően igazán különleges. Szerző: Blazena

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2022

Fantasztikus uborkasaláta édes-savanyú öntetben

Tökéletes kiegészítője a nyári fogásoknak. Az öntetnek köszönhetően igazán különleges. Szerző: Blazena

45 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 kg
uborka
2 kg
paprika
1 kg
vöröshagyma
500 ml
ecet (10%)
100 g
csalamádé tartósító fűszerkeverék
250 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
  1. Először megtisztítjuk a zöldségeket. Az uborkát vékonyra szeleteljük, a paprikát és hagymát ízlés szerint szeletlejük vagy aprítjuk.
  2. A zöldségeket elkeverjük, hozzáaduk az ecetet, cukrot, tartósítót, majd addig pihentetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Közben érdemes megkeverni.
  3. Az üvegeket megtisztítjuk, a levet engedett zöldséget beletesszük, lefedjük. 100 fokon dunsztoljuk – amint forrni kezd a víz, lekapcsoljuk, az edényben kihűtjük.
  4. Ebből a mennyiségből 7 db 720 ml-es üveget tudtam eltenni.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása