Fantasztikus uborkasaláta édes-savanyú öntetben

Recept Fantasztikus uborkasaláta édes-savanyú öntetben
KÜLDÖTT KÉPEK

Tökéletes kiegészítője a nyári fogásoknak. Az öntetnek köszönhetően igazán különleges. Szerző: Blazena

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

3 kguborka
2 kgpaprika
1 kgvöröshagyma
500 mlecet (10%)
100 gcsalamádé tartósító fűszerkeverék
250 gkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először megtisztítjuk a zöldségeket. Az uborkát vékonyra szeleteljük, a paprikát és hagymát ízlés szerint szeletlejük vagy aprítjuk.
  2. A zöldségeket elkeverjük, hozzáaduk az ecetet, cukrot, tartósítót, majd addig pihentetjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Közben érdemes megkeverni.
  3. Az üvegeket megtisztítjuk, a levet engedett zöldséget beletesszük, lefedjük. 100 fokon dunsztoljuk – amint forrni kezd a víz, lekapcsoljuk, az edényben kihűtjük.
  4. Ebből a mennyiségből 7 db 720 ml-es üveget tudtam eltenni.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás