A fantasztikus vaníliás-tejfölös-vajas tortakrém ideális ízesítője a tortalapoknak, tortakorpuszoknak és különböző süteményeknek. Krémes, lágy, vaníliás, finom… Minden megvan benne, amit egy tortakrémnek tartalmaznia kell. Én egyszerűen imádom, és szerencsére a család is meg van elégedve ezzel az alkotással. Néha két részre szedem, és az egyik felét kakaóval megbolondítom, a kész tortát pedig ezzel a kétféle krémmel díszítem.
Hozzávalók
500 gtejföl
1 dbcitrom héja
2 dbtojás
3 ev. kanálbúzafinomliszt
180 gkristálycukor
1 dbvaníliarúd
250 gvaj
Elkészítés menete
- Egy edénybe vizet forralunk – előkészítjük a gőzfördőt.
- Egy tálban elkeverjük a tejfölt, a tojás, a vaníliarúdból kiszedett magokat, a citrom héját, a lisztet és a cukrot. Addig dolgozzuk, amíg egységes, csomómentes tésztát nem kapunk. Én nagy felületű fakanállal
- Az így elkészített masszát gőzfürdő fölé helyezzük és addig verjük, amíg sűrű krémet nem kapunk.
- Ha a massza már kellően sűrű, levesszük a gőzfürdőről és megvárjuk, míg kihűl.
- A vajat habosra verjük, majd kanalanként belekeverjük a sűrű krémbe, és alaposan eldolgozzuk.