TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Édes krémek, öntetek Fantasztikusan puha pudingos csónakok
Fantasztikusan puha pudingos csónakok
Recept Fantasztikusan puha pudingos csónakok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.12.2020

Fantasztikusan puha pudingos csónakok

Puha, lágy, vaníliapudingos kísértés. A tészta kelt tésztából készült, gyakorlatilag bukta, csak kicsit másképp. A megkelt és megsült kekszes alapot fentről bevágtam, lekvárral megkentem, majd megtöltöttem a vaníliapudingos krémmel. A krémet süteményes zsákba töltöttem és ezzel vittem fel a helyére. Érdemes kipróbálni! Szerző: Lacusin

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 kv. kanál
szárított élesztő
2 ev. kanál
kristálycukor
350 ml
tej
435 g
búzafinomliszt
60 g
vaj
csipet só

Szükségünk lesz még:

160 g
eperlekvár
300 ml
habtejszín
1 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
400 ml
tej
3 ev. kanál
kristálycukor
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejet tálba tesszük, hozzáadjuk az evőkanál cukrot és a szárított élesztőt. 10 percig pihentetjük.
  2. A sót, maradék cukrot és lisztet lekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ráöntjük az élesztős tejet, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta pihen, hozzálátunk a pudinghoz. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot és a vanília ízű pudingport, majd csomómentesre dolgozzuk. Sűrű pudingot főzünk, amit kihűtünk. A kihűlt pudingba beledolgozzuk a porcukorral habosra vert habtejszínt, kanalanként, kis adagokba. Így lesz tökéletesen krémes.
  4. A megkelt tésztát 12 egyenlő darabra osztjuk. Mindegyik tésztaadagból hengert formázunk. Ezeket a kis hengereket tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsire, lefedjük és 15 percig pihentetjük. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  5. Hosszában, felülről félbe vágjuk, lekvárral megkenjük, majd rávisszük a süteményes zsákba töltött vaníliás krémet.
  6. Ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása