Fantasztikusan puha pudingos csónakok

Recept Fantasztikusan puha pudingos csónakok
KÜLDÖTT KÉPEK

Puha, lágy, vaníliapudingos kísértés. A tészta kelt tésztából készült, gyakorlatilag bukta, csak kicsit másképp. A megkelt és megsült kekszes alapot fentről bevágtam, lekvárral megkentem, majd megtöltöttem a vaníliapudingos krémmel. A krémet süteményes zsákba töltöttem és ezzel vittem fel a helyére. Érdemes kipróbálni! Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 kv. kanálszárított élesztő
2 ev. kanálkristálycukor
350 mltej
435 gbúzafinomliszt
60 gvaj
csipet só

Szükségünk lesz még:

160 geperlekvár
300 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
400 mltej
3 ev. kanálkristálycukor
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejet tálba tesszük, hozzáadjuk az evőkanál cukrot és a szárított élesztőt. 10 percig pihentetjük.
  2. A sót, maradék cukrot és lisztet lekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Ráöntjük az élesztős tejet, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. Lefedjük, és meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. Amíg a tészta pihen, hozzálátunk a pudinghoz. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot és a vanília ízű pudingport, majd csomómentesre dolgozzuk. Sűrű pudingot főzünk, amit kihűtünk. A kihűlt pudingba beledolgozzuk a porcukorral habosra vert habtejszínt, kanalanként, kis adagokba. Így lesz tökéletesen krémes.
  4. A megkelt tésztát 12 egyenlő darabra osztjuk. Mindegyik tésztaadagból hengert formázunk. Ezeket a kis hengereket tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsire, lefedjük és 15 percig pihentetjük. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  5. Hosszában, felülről félbe vágjuk, lekvárral megkenjük, majd rávisszük a süteményes zsákba töltött vaníliás krémet.
  6. Ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás