TopReceptek.hu Ünnepek Húsvét Farsangi finomság – nemcsak Farsangra - FOTÓKKAL
Farsangi finomság – nemcsak Farsangra - FOTÓKKAL
Recept Farsangi finomság – nemcsak Farsangra - FOTÓKKAL
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A farsangi szezon sajnos évente csak egyszer van, de ezek a fánkok, finomságok az év minden napján megállják a helyüket. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   15.3.2022

Farsangi finomság – nemcsak Farsangra - FOTÓKKAL

A farsangi szezon sajnos évente csak egyszer van, de ezek a fánkok, finomságok az év minden napján megállják a helyüket. Szerző: Jaja

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2,5 bögre
búzafinomliszt
5 db
tojássárga
200 g
tejföl (18%)
csipet
1,5 evőkanál
rum
olaj sütéshez
porcukor és vaníliacukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet a sóval elkeverjük, átszitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojások sárgáját, tejfölt és rumot. Sima állagú tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát kétszer is ledaráljuk – sima húsdarálót használtam. A tészta így térfogatra nagyobb lesz, levegősebb, rugalmasabb.
  3. A ledarált tésztát 3 részre osztjuk. Amelyikkel éppen nem dolgozunk, azt kendővel lefedjük – nehogy kiszáradjon.
  4. A tésztát kinyújtjuk, kb. 2 mm vastagra, majd kiszaggatjuk a kívánt formákat. A közepét éles késsel megvágjuk, majd a két szélét ezen a vágáson keresztül áthúzzuk. A kis tésztaadagokat forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, majd porcukor és vaníliacukor keverékével megszórjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása