Farsangi finomság – nemcsak Farsangra - FOTÓKKAL

Recept Farsangi finomság – nemcsak Farsangra - FOTÓKKAL

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Húsvét, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

A farsangi szezon sajnos évente csak egyszer van, de ezek a fánkok, finomságok az év minden napján megállják a helyüket. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Húsvét, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2,5 bögrebúzafinomliszt
5 dbtojássárga
200 gtejföl (18%)
csipet
1,5 evőkanálrum
olaj sütéshez
porcukor és vaníliacukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a sóval elkeverjük, átszitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojások sárgáját, tejfölt és rumot. Sima állagú tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát kétszer is ledaráljuk – sima húsdarálót használtam. A tészta így térfogatra nagyobb lesz, levegősebb, rugalmasabb.
  3. A ledarált tésztát 3 részre osztjuk. Amelyikkel éppen nem dolgozunk, azt kendővel lefedjük – nehogy kiszáradjon.
  4. A tésztát kinyújtjuk, kb. 2 mm vastagra, majd kiszaggatjuk a kívánt formákat. A közepét éles késsel megvágjuk, majd a két szélét ezen a vágáson keresztül áthúzzuk. A kis tésztaadagokat forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, majd porcukor és vaníliacukor keverékével megszórjuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás