Fasírt burgonyapürével

Recept Fasírt burgonyapürével
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem az egyszerű ételeket, de néha ezeket is megpróbálom feldobni. Ebben az esetben a fasírthoz sertés- és marhahúst is használtam. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

300 gsertéslapocka
300 gmarhanyak
200 mlzsírosabb tej vagy 12%-os főzőtejszín
1 ev. kanálmustár
3 dbtojás
4 gerezdfokhagyma
Ízlés szerintsó, őrölt bors
Ízlés szerintőrölt pirospaprika
Ízlés szerintőrölt kömény
1 dbvöröshagyma
Ízlés szerintmajoránna
Kb. 6 ev. kanálzsemlemorzsa

Szükségünk lesz még:

Szükség szerintzsír sütéshez
4 ev. kanálzsemlemorzsa forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst ledaráljuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott vagy ledarált vöröshagymával, és a többi fűszerrel. Elkeverjük, lefedhető edénybe vagy dobozba tesszük, majd másnapig hűtőszekrényben pihentetjük. A tojást és zsemlemorzsát még nem keverjük bele.
  2. Másnap hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy szép, sűrű állaga legyen, így könnyebb lesz formázni. Szükség szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk, de a pirospaprika és kömény is szóba jöhet.
  3. Nedves kézzel megformázzuk a fasírtokat, zsemlemorzsába fogatjuk, majd forró zsírban aranyszínűre sütjük.
  4. Burgonyapürével tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás