Fasírt burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Sertéshús, Húsgolyók, Darált hús, Ebéd, Főétkezések
KÜLDÖTT KÉPEK
Szeretem az egyszerű ételeket, de néha ezeket is megpróbálom feldobni. Ebben az esetben a fasírthoz sertés- és marhahúst is használtam. Szerző: Nada I (Rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Sertéshús, Húsgolyók, Darált hús, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
300 gsertéslapocka
300 gmarhanyak
200 mlzsírosabb tej vagy 12%-os főzőtejszín
1 ev. kanálmustár
3 dbtojás
4 gerezdfokhagyma
Ízlés szerintsó, őrölt bors
Ízlés szerintőrölt pirospaprika
Ízlés szerintőrölt kömény
1 dbvöröshagyma
Ízlés szerintmajoránna
Kb. 6 ev. kanálzsemlemorzsa
Szükségünk lesz még:
Szükség szerintzsír sütéshez
4 ev. kanálzsemlemorzsa forgatáshoz
- A húst ledaráljuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott vagy ledarált vöröshagymával, és a többi fűszerrel. Elkeverjük, lefedhető edénybe vagy dobozba tesszük, majd másnapig hűtőszekrényben pihentetjük. A tojást és zsemlemorzsát még nem keverjük bele.
- Másnap hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy szép, sűrű állaga legyen, így könnyebb lesz formázni. Szükség szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk, de a pirospaprika és kömény is szóba jöhet.
- Nedves kézzel megformázzuk a fasírtokat, zsemlemorzsába fogatjuk, majd forró zsírban aranyszínűre sütjük.
- Burgonyapürével tálaljuk.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Karbenátky s bramborovou kaší.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS