TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Fasírt burgonyapürével
Fasírt burgonyapürével
Recept Fasírt burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szeretem az egyszerű ételeket, de néha ezeket is megpróbálom feldobni. Ebben az esetben a fasírthoz sertés- és marhahúst is használtam. Szerző: Nada I (Rebeka)

TopPetra TopPetra    ·   18.9.2021

Fasírt burgonyapürével

Szeretem az egyszerű ételeket, de néha ezeket is megpróbálom feldobni. Ebben az esetben a fasírthoz sertés- és marhahúst is használtam. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok
300 g
sertéslapocka
300 g
marhanyak
200 ml
zsírosabb tej vagy 12%-os főzőtejszín
1 ev. kanál
mustár
3 db
tojás
4 gerezd
fokhagyma
Ízlés szerint
só, őrölt bors
Ízlés szerint
őrölt pirospaprika
Ízlés szerint
őrölt kömény
1 db
vöröshagyma
Ízlés szerint
majoránna
Kb. 6 ev. kanál
zsemlemorzsa

Szükségünk lesz még:

Szükség szerint
zsír sütéshez
4 ev. kanál
zsemlemorzsa forgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst ledaráljuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, az apróra vágott vagy ledarált vöröshagymával, és a többi fűszerrel. Elkeverjük, lefedhető edénybe vagy dobozba tesszük, majd másnapig hűtőszekrényben pihentetjük. A tojást és zsemlemorzsát még nem keverjük bele.
  2. Másnap hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy szép, sűrű állaga legyen, így könnyebb lesz formázni. Szükség szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk, de a pirospaprika és kömény is szóba jöhet.
  3. Nedves kézzel megformázzuk a fasírtokat, zsemlemorzsába fogatjuk, majd forró zsírban aranyszínűre sütjük.
  4. Burgonyapürével tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása