TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Húsgolyók Fasírt paradicsomos káposztán. Tökéletes ebéd, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Fasírt paradicsomos káposztán. Tökéletes ebéd, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Recept Fasírt paradicsomos káposztán. Tökéletes ebéd, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A húsgolyó vagy fasírt (ki hogy hívja) általában burgonyával kerül az asztalra, de most gondoltam, újítok egyet, készítek hozzá paradicsomos káposztát. Megére a kísérletezés.

TopPetra TopPetra    ·   24.8.2023

Fasírt paradicsomos káposztán. Tökéletes ebéd, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

A húsgolyó vagy fasírt (ki hogy hívja) általában burgonyával kerül az asztalra, de most gondoltam, újítok egyet, készítek hozzá paradicsomos káposztát. Megére a kísérletezés.

35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Fasírt:

750 g
darált sertés vagy marha
2 db
tojás
3 evőkanál
zsemlemorzsa
3 gerezd
fokhagyma
1/2 db
vöröshagyma
ízlés szerint
fűszerek fasírthoz (fűszerpaprika alapú)
ízlés szerint
worchester
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors

Káposzta:

1 kg
káposzta
2 evőkanál
sűrített paradicsom
ízlés szerint
sűrített paradicsom
1/2 db
vöröshagyma
1 db
babérlevél
ízlés szerint
őrölt kömény
ízlés szerint
őrölt szegfűbors
ízlés szerint
őrölt feketebors
ízlés szerint
ízlés szerint
kristálycukor
sűrítéshez
liszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. Fasírt: A húst a tojással, zúzott fokhagymával, aprított vöröshagymával, zsemlemorzsával és fűszerekkel elkeverjük.
  2. A húsos alapból megformázzuk a fasírtokat, zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. A fasírtot olajban készre sütjük.
  4. Káposzta: A kockára vágott vöröshagymát zsiradékon lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vagy csíkokra vágott káposztát.
  5. Hozzáadjuk a fűszereket: só, bors, szegfűbors, kömény, babérlevél. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  6. Víz és paradicsömpüré keverékével felöntjük (ha nagyon paradicsomosan szeretjük, akkor a vizet el is hagyhatjuk, csak paradicsompürével öntjük fel).
  7. A káposztát puhára főzzük.
  8. Kevés vízzel elkevert liszttel sűrítjük. Megkóstoljuk, ízlés szerint cukorral édesítjük – előfordulhat, hogy a paradicsomtól kicsit savanykásabb, ezt a cukor szépen ellensúlyozza.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása