Fasírtfalatkák

Recept Fasírtfalatkák
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudom, ki hogy van vele, de én néha ott tudok felejteni a fagyasztóban ezt-azt. A napokban is rábukkantam egy adag darált húsra, így nem volt kérdés, mi lesz az ebéd. Hogy eltérjek a megszokottól, a fasírtot ezzel-azzal még gazdagítottam, majd korongokat formáztam, ezeket pedig bő olajban aranybarnára sütöttem. Burgonyapürével s uborkasalátával tökéletes!

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1/2 kgdarált hús
4 dbtojás
4 ev. kanálfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanáltejföl
Aprított fokhagyma ízlés szerint
Só és bors
Ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az alapanyagokat tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk.
  2. A húsos masszának olyannak kell lenni, mint a fasírt, talán kicsit sűrűbbnek. A lényeg, hogy meg tudjuk formázni a kisütni való korongokat.
  3. A masszából megformázzuk a korongokat, tallérokat, közben olajat hevítünk.
  4. A húsos falatkákat forró olajban mindkét oldalról aranybarnára sütjük.
  5. A megsült falatkákat papírtörlőre tesszük, a felesleges olajat leitatjuk. Burgonyapürével tálaljuk.

TIPP: A falatkákat ízlés szerint klasszikus módon be is panírozhatjuk, majd így sütjük készre az olajban. Így nagyon laktató!

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás