TopReceptek.hu Húsételek Darált hús Fasírt receptek Fasírtfalatkák
Fasírtfalatkák
Recept Fasírtfalatkák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem tudom, ki hogy van vele, de én néha ott tudok felejteni a fagyasztóban ezt-azt. A napokban is rábukkantam egy adag darált húsra, így nem volt kérdés, mi lesz az ebéd. Hogy eltérjek a megszokottól, a fasírtot ezzel-azzal még gazdagítottam, majd korongokat formáztam, ezeket pedig bő olajban aranybarnára sütöttem. Burgonyapürével s uborkasalátával tökéletes!

TopPetra TopPetra    ·   7.11.2020

Fasírtfalatkák

Nem tudom, ki hogy van vele, de én néha ott tudok felejteni a fagyasztóban ezt-azt. A napokban is rábukkantam egy adag darált húsra, így nem volt kérdés, mi lesz az ebéd. Hogy eltérjek a megszokottól, a fasírtot ezzel-azzal még gazdagítottam, majd korongokat formáztam, ezeket pedig bő olajban aranybarnára sütöttem. Burgonyapürével s uborkasalátával tökéletes!

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1/2 kg
darált hús
4 db
tojás
4 ev. kanál
finomliszt
1/2 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
tejföl
Aprított fokhagyma ízlés szerint
Só és bors
Ételízesítő
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az alapanyagokat tálba tesszük és alaposan eldolgozzuk.
  2. A húsos masszának olyannak kell lenni, mint a fasírt, talán kicsit sűrűbbnek. A lényeg, hogy meg tudjuk formázni a kisütni való korongokat.
  3. A masszából megformázzuk a korongokat, tallérokat, közben olajat hevítünk.
  4. A húsos falatkákat forró olajban mindkét oldalról aranybarnára sütjük.
  5. A megsült falatkákat papírtörlőre tesszük, a felesleges olajat leitatjuk. Burgonyapürével tálaljuk.

TIPP: A falatkákat ízlés szerint klasszikus módon be is panírozhatjuk, majd így sütjük készre az olajban. Így nagyon laktató!

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása