Fehér csokoládés kókuszszelet
Az utóbbi időben egyre gyakrabban kívánom meg a kókuszos édességeket. Ezzel nincs is semmi baj, és mivel a csokoládét is imádom, gondoltam, a kettő finomságot ötvözöm. Ennek a „házasságnak” a végeredménye a fehér csokoládés kókuszszelet. Habkönnyű tészta, egy csipet kókusszal és mandulával, csokoládés-kókusztejszínes tejszínhab, a tetején pedig az elengedhetetlen csokiöntet, kókuszreszelékkel és kókuszgolyóval díszítve. Szerző: Adkas
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.9.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
2 dbtojássárga
csipet só
115 gkristálycukor
1 kv. kanálkukoricakeményítő
50 gdarált mandula
20 gkókuszreszelék
Kókuszos réteg:
500 mlhabtejszín
200 gfehér csokoládé
1 csomagkrémpor
400 mlkókusztejszín
2 ev. kanálzselatinpor
Öntet:
100 gfehér csokoládé
40 gvaj
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és fényesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a mandulát, kókuszreszeléket és keményítőt. Ezeket a hozzávalókat már kézzel dolgozzuk bele.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 150 fokon 40 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük. A tésztát kifordítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, majd visszatesszük a tepsibe.
- A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a kockára tört csokoládét és addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Miután feloldódott, kihűtjük és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- A zselatint 2-3 evőkanál vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. A hűtőben pihent csokoládés tejszínt jó alaposan elkeverjük a kókusztejjel és krémporral, addig verjük, amíg habot nem kapunk. Ezután adjuk hozzá a zselatint. Az így kapott csokoládés habot rákenjük a tésztára, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg – a csokoládét a vajjal együtt gőzfürdő felett felolvasztjuk. A sütemény tetejét kókuszgolyóval és kókuszreszelékkel díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS