Fehér csokoládés sajttorta epres öntettel

Hozzáadta: TopPetra, 2.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Legjobb desszertek, Sajttorta, Gyümölcs szerint, Sütés néküli édességek
Finomság a köbön! A fehér csokoládéból, mascarpone sajtból és tejfölből készült krém viszi a prímet! A sajttorta egyik legfontosabb trükkje, hogy bizony jó hideg legyen! Én tudom, hogy nehéz ellenállni és nem rögtön nekikezdeni, de érdemes legalább 4-5 órát hűtőben pihentetni, vagy akár egy éjszakát. Az epres öntet pedig felejthetetlenné teszi! Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 2.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta, Legjobb desszertek, Sajttorta, Gyümölcs szerint, Sütés néküli édességek
ALAPANYAGOK
Alap:
Krém:
Szükségünk lesz még:
- A kekszet por állagúra törtjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. Ezt a masszát tesszük a sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű sütőforma aljára. A formát a kekszes alappal együtt egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és kissé kihűtjük. A mascarpone sajtot a tejföllel eldolgozzuk, majd ebbe keverjük bele a felolvasztott fehér csokoládét.
- A krémmel megkenjük a kekszes alapot, majd visszatesszük a hűtőbe, akár egy éjszakára.
- Az epret felkockázzuk, edénybe tesszük, ízlés szerinti mennyiségű cukrot adunk hozzá, majd elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt és pépessé főtt, levesszük a lángról, ekkora már a cukor is elolvadt és elkeveredett az eperrel.
- A sajttortát felszeleteljük, meglocsoljuk a kihűlt epres öntettel, tálaljuk.