TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Fehér csokoládés sajttorta epres öntettel
Fehér csokoládés sajttorta epres öntettel
Recept Fehér csokoládés sajttorta epres öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.5.2020

Fehér csokoládés sajttorta epres öntettel

Finomság a köbön! A fehér csokoládéból, mascarpone sajtból és tejfölből készült krém viszi a prímet! A sajttorta egyik legfontosabb trükkje, hogy bizony jó hideg legyen! Én tudom, hogy nehéz ellenállni és nem rögtön nekikezdeni, de érdemes legalább 4-5 órát hűtőben pihentetni, vagy akár egy éjszakát. Az epres öntet pedig felejthetetlenné teszi! Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

175 g
keksz
50 g
vaj

Krém:

200 g
fehér csokoládé
300 g
mascarpone
200 g
tejföl

Szükségünk lesz még:

225 g
eper
cukor ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet por állagúra törtjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. Ezt a masszát tesszük a sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű sütőforma aljára. A formát a kekszes alappal együtt egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és kissé kihűtjük. A mascarpone sajtot a tejföllel eldolgozzuk, majd ebbe keverjük bele a felolvasztott fehér csokoládét.
  3. A krémmel megkenjük a kekszes alapot, majd visszatesszük a hűtőbe, akár egy éjszakára.
  4. Az epret felkockázzuk, edénybe tesszük, ízlés szerinti mennyiségű cukrot adunk hozzá, majd elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt és pépessé főtt, levesszük a lángról, ekkora már a cukor is elolvadt és elkeveredett az eperrel.
  5. Az epres öntetet kihűtjük, a sajttortát pedig kivesszük a hűtőből.
  6. A sajttortát felszeleteljük, meglocsoljuk a kihűlt epres öntettel, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása