Fehér csokoládés sajttorta epres öntettel

Finomság a köbön! A fehér csokoládéból, mascarpone sajtból és tejfölből készült krém viszi a prímet! A sajttorta egyik legfontosabb trükkje, hogy bizony jó hideg legyen! Én tudom, hogy nehéz ellenállni és nem rögtön nekikezdeni, de érdemes legalább 4-5 órát hűtőben pihentetni, vagy akár egy éjszakát. Az epres öntet pedig felejthetetlenné teszi! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

175 gkeksz
50 g vaj

Krém:

200 gfehér csokoládé
300 gmascarpone
200 gtejföl

Szükségünk lesz még:

225 geper
cukor ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törtjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. Ezt a masszát tesszük a sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű sütőforma aljára. A formát a kekszes alappal együtt egy-két órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A fehér csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk és kissé kihűtjük. A mascarpone sajtot a tejföllel eldolgozzuk, majd ebbe keverjük bele a felolvasztott fehér csokoládét.
  3. A krémmel megkenjük a kekszes alapot, majd visszatesszük a hűtőbe, akár egy éjszakára.
  4. Az epret felkockázzuk, edénybe tesszük, ízlés szerinti mennyiségű cukrot adunk hozzá, majd elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt és pépessé főtt, levesszük a lángról, ekkora már a cukor is elolvadt és elkeveredett az eperrel.
  5. Az epres öntetet kihűtjük, a sajttortát pedig kivesszük a hűtőből.
  6. A sajttortát felszeleteljük, meglocsoljuk a kihűlt epres öntettel, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás