Fehér csokoládés sajttorta málnás szívekkel

A fehér csokoládés sajttorta málnás szívekkel egy nagyon finom, egyszerűen elkészíthető torta, melyet kicsik és nagyok egyaránt szeretnek. Tartalmas és mégis lágy, tökéletes házasítása a málnának és a mascarpone sajtnak.

Hozzáadta:, 26.9.2016
Kategória: Torták
Előkészítési idő:
Fehér csokoládés sajttorta málnás szívekkel

Hozzávalók

Hozzávalók
250 gháztartási keksz
100 gvaj
1.5 kv. kanálkukoricakeményítő
1/3 bögrehideg víz
1 bögremálna
500 gmascarpone
1/3 bögreporcukor
2 dbtojás
1 ev. kanálvanília aroma
2 kv. kanálcitromlé
20 gfehér csokoládé
250 mlhabtejszín

Elkészítés menete

  1. Mielőtt hozzálátunk a torta összeállításához, előkészítjük a tortaformát, a sütőt pedig 180 °C-ra előmelegítjük.
  2. Egy kisebb lábasba összekeverjük a cukrot és a kukoricakeményítőt, hozzáadjuk a vizet és a málnát. Feltesszük főni, és addig kevergetjük, amíg a massza fel nem forr. Forrástól számítva további 5 percig főzzük, majd levesszük a lángról.
  3. Egy kis lyukú szűrőn a málnás masszát átszűrjük – átpasszírozzuk, ezzel a málnamagokat el tudjuk távolítani.
  4. Egy nagy tálban egy kézi robotgép segítségével összeturmixoljuk a mascarponét (ami lágy túróval is helyettesíthető) a cukorral és habtejszínnel. Hozzáadjuk a tojást, vanília aromát, citromlevet, alaposan összedolgozzuk és miután elkészült, félretesszük.
  5. A fehér csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk. Kissé kihűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponés krémhez és ismét alaposan elkeverjük.
  6. A háztartási kekszet porrá törjük (akár kézi robotgéppel), hozzáadjuk a felengedett vajat és alaposan elkeverjük. A kekszes-vajas alap kerül a sütőforma aljára és szélére.
  7. Erre a kekszes töltelékre kerül a mascarponés krém. A krémet a kekszes alapon szépen elsimítjuk, a tetejét pedig a málnás masszával díszítjük. Én először pöttyöket készítem nyomózsákkal, és ezeket a pöttyöket formáztam szívekké.
  8. A tortát az előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Miután letelt a sütési idő, a sütőt kikapcsoljuk, de a tortát még 15 percig a sütőben tartjuk. Csak ezután vesszük ki a tortát a sütőből, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sajttortát legalább 6 órára (de akár egész éjszakára) hűtőszekrénybe rakjuk.

  9. A tortát felszeleteljük, és felvert tejszínhabbal kínáljuk. Jó étvágyat!