Fehér csokoládés torta sütés nélkül

Recept Fehér csokoládés torta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki nem szereti a nehéz vajas krémeket, annak biztosan felüdülés ez a csodás fehér csokoládés torta sütés nélkül. A kekszes alaphoz kakaós kekszet és tejcsokoládét választottam, a lágy krémhez pedig fehér csokoládét. A tortát jól lehűtve kell tálalni, így az ízek is összeérnek, a krémes réteg is megköt. A tetejét reszelt csokoládéval díszítettem, de ennek csak a fantázia szabhat határt. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

300 gkeksz
125 gvaj
1 táblatejcsokoládé

Szükségünk lesz még:

3 táblafehér csokoládé
600 mlhabtejszín
2 ev. kanálporcukor
2 ev. kanálzselatinpor
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a tejcsokoládéval együtt felolvasztjuk. Ezt tehetjük gőzfürdő felett, kis lángon vagy akár mikróban is.
  2. Amikor a csokoládé és a vaj felolvadt, hozzáadjuk az apróra tört kekszet. Elkeverjük, majd ezzel az alappal béleljük ki a 22 cm átmérőjű kör alakú sütőformát. A kekszes-csokis-vajas alapot kanállal egyenletesen lenyomkodjuk és hűtőszerkénybe tesszük.
  3. Elkészítjük a krémet. Először a zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük – egy kis mennyiségű vízbe áztatjuk és elkeverjük.
  4. A fehér csokoládét 100 ml habtejszínbe törjük és felolvasztjuk. Levesszük a lángról és hozzáadjuk a zselatinport, elkeverjük.
  5. A maradék habtejszínt (500 l) habbá verjük, majd elkeverjük a porcukorral.
  6. Egy kevés porcukros tejszínhabot belekeverünk a tejszínes fehér csokoládéba, majd hozzáadjuk az egész csokoládés öntetet hozzáadjuk a habtejszínhez. A krémet rákenjük a kekszes alapra, elegyengetjük, visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  7. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás