Fehérboros karácsonyi korong

Recept Fehérboros karácsonyi korong

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy finomságok, amihez fehérbor is kell. Tojás nélkül készül, tovább eláll, mint a linzer. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.11.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

450 gbúzafinomliszt
3 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
100 mlfehérbor
200 mlolaj
Lekvár kenéshez
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukrot, lisztet, sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a bort.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat vagy egyéb kívánt formákat, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. Lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk. Dobozba tesszük, sötét, hűvösebb helyen tároljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás