Fehércsokoládés mákos kocka

Mind a mákos, mind a csokis süteményeket szeretem, így nem volt kérdéses, hogy egyszer ezt a finomságot is elkészítem. A fehér csokoládés mákos kocka egy igazi remekmű, amiben a két féle tészta (a mákos és a fehér) váltogatja egymást, az egészet pedig a fehér csokoládés rétegek teszik felejthetetlenné. Általában darált mákkal díszítem, de bátran megszórható reszelt csokoládéval is. Mióta készítem, nemcsak az én nagy kedvencem, hanem a család is megszerette és rendszeresen kéri tőlem.

Hozzáadta:, 28.11.2016
Kategória: Desszertek, Sütemények
Fehércsokoládés mákos kocka

Hozzávalók

Mákos tészta (2 réteg szükséges, a mennyiségek 1 rétegre vannak megadva):
3 dbtojás fehérje
3 ev. kanálkristálycukor
50 gdarált mák
1 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálrum
1 kv. kanálsütőpor
Fehér tészta:
3 dbtojás fehérje
3 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálbúzafinomliszt
2 ev. kanálolaj
1 ev. kanálrum
1 kv. kanálsütőpor
Krém:
700 mltej
200 gfehér csokoládé
100 gkristálycukor
9 dbtojás sárgája
1 csomagtejszín ízű pudingpor
2 ev. kanálbúzafinomliszt
250 mlhabtejszín
1 csomagzselatinpor

Elkészítés menete

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. Elkészítjük a mákos tésztát: a 3 tojás fehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a liszt, mák és sütőpor keverékét. Ezután ízlés szerint rummal ízesíthetjük. A tésztát beleöntjük a tepsibe és megsütjük. Mivel két mákos tésztalapra van szükségünk, ezért ugyanígy elkészítjük a második tésztalapot is.
  3. Elkészítjük a fehér tésztát: a tojások fehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a rumot és az olajat, alaposan elkeverjük és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. A tésztát 160 fokon 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a tepsi oldalától.
  4. Elkészítjük a krémet. A tejet egy edénybe tesszük, beletörjük a csokoládét, majd felmelegítjük és megvárjuk, míg a csokoládé felolvad. Egy másik tálban a tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, majd egy kevés forró tejet öntünk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a pudingporral elkevert lisztet, majd az egész masszát hozzáadjuk a csokoládés tejhez. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A kész krémet levesszük a tűzről, majd háztartási fóliával letakarjuk és kihűtjük.
  5. Amíg a krém hűl, a habtejszínhez hozzáadjuk a zselatint, habosra verjük és belekeverjük a krémbe, majd az egészet 3 részre osztjuk.
  6. Kezdhetjük a rétegezést. A mákos korpuszra rátesszük az egy réteg krémet, elegyengetjük, erre kerül a fehér tészta, ezt is megkenjük a krémmel, rátesszük a második mákos tésztát, végül ezt is megkenjük a krémmel. A tetejét darált mákkal megszórjuk, majd legalább három órára hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Ezután a süteményt felszeleteljük, majd tálaljuk. Jó étvágyat!