Fejedelmi kuglóf

A fejedelmi kuglóf egyszerű, mégis különleges desszert. Hihetetlenül finom és omlós, öröm készíteni és enni is. Jó sok reszelt csokoládé, darált dió, vaníliacukor, tojáshab – ezek az alapanyagok egyszerűen nem engedik, hogy az elkészült kuglóf ne legyen finom. Mikor elkészül, jó vastag szeleteket vágok, és még így is szinte biztos, hogy mindenki kér még egy adagot. Sőt, sokszor még ki sem hűl teljesen, és már nincs is a tányéron.

Hozzáadta:, 16.9.2017
Kategória: Desszertek
Recept Fejedelmi kuglóf

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
200 gporcukor
200 gvaj
50 greszelt főzőcsokoládé
200 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
100 gdarált dió
300 grétesliszt
3/4 csomagsütőpor

Elkészítés menete

  1. A porcukrot, a vajat és a tojások sárgáját jó alaposan eldolgozzuk. Én kézzel dolgoztam, és kb. 15 percig kevertem.
  2. Miután a hozzávalók egységes masszává álltak össze, hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a habtejszínt, a vaníliacukrot, a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet eldolgozzuk, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert tojáshabot. A tésztát kivajazott és kilisztezett formába öntjük, majd kb. 45 percig 180 fokon sütjük. Jó étvágyat!