TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Fekete-fehér kocka
Fekete-fehér kocka
Recept Fekete-fehér kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   20.8.2017

Fekete-fehér kocka

A fekete-fehér szelet egy igényes, mégis kevés munkát igénylő finomság, amiben a kakaós tészta, vaníliás krém, csokoládés tejszínhab és a csokoládés öntet alkot verhetetlen kombinációt. A sütemény tényleg nagyon finom, ráadásul külalakra is levesz bárkit a lábáról. Én nem győzöm elégszer elkészíteni, mert szinte minden héten kéri tőlem a család. Én igyekszem a tésztát két adagban megsütni, és minél vastagabb, mi annál jobban szeretjük.

Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás
6 ev. kanál.
kristálycukor
4 ev. kanál
napraforgóolaj
10 ev. kanál
rétesliszt
10 ev. kanál
darált dió
2 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor

Világos töltelék:

800 ml
tej
100 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliapuding
250 g
vaj
100 g
porcukor
2 csomag
vaníliacukor

Sötét töltelék:

500 ml
habtejszín
250 g
étcsokoládé

Tetejére:

100 g
csokoládé
4 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral habosra verünk, majd fokozatosan belekeverjük a tojások sárgáját és az olajat. A lisztet elkeverjük a darált dióval, a sütőporral és a kakaóval. Ezt a keveréket dolgozzuk bele a tojáshabos masszába.
  2. A tésztát 20 x 30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Miután megsült, a tésztát félbe vágjuk. Ha a félbevágást nem szeretnénk, akkor a tésztát akár két adagban is megsüthetjük.
  3. Elkészítjük a világos tölteléket. 600 ml tejet edénybe öntünk és feltesszük a főni, belekeverjük a 100 g kristálycukrot, vaníliacukrot és a 200 ml tejben elkevert vaníliapudigot. Addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a vaníliás krémbe.
  5. Elkészítjük a sötét tölteléket: az 500 ml tejszínt edénybe töltjük és feltesszük főni. Hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és addig főzzük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Levesszük a tázről és teljesen kihűtjük. A hideg csokoládés habtejszínt botmixerrel felverjük.
  6. Az egyik tésztalapra rákanalazzuk a világos pudingos krémet. Lefedjük a másik szelet tésztával, kissé kézzel rányomjuk, majd rákanalazzuk a sötét tölteléket. Elegyengetjük, végül a tetejére rákenjük a csokoládés glazúrt – az olajjal elkevert, gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét.
  7. Felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása