Fekete-fehér kocka

A fekete-fehér szelet egy igényes, mégis kevés munkát igénylő finomság, amiben a kakaós tészta, vaníliás krém, csokoládés tejszínhab és a csokoládés öntet alkot verhetetlen kombinációt. A sütemény tényleg nagyon finom, ráadásul külalakra is levesz bárkit a lábáról. Én nem győzöm elégszer elkészíteni, mert szinte minden héten kéri tőlem a család. Én igyekszem a tésztát két adagban megsütni, és minél vastagabb, mi annál jobban szeretjük.

Hozzáadta:, 20.8.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Recept Fekete-fehér kocka

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
6 ev. kanál.kristálycukor
4 ev. kanálnapraforgóolaj
10 ev. kanálrétesliszt
10 ev. kanáldarált dió
2 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
Világos töltelék:
800 mltej
100 gkristálycukor
2 csomagvaníliapuding
250 gvaj
100 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
Sötét töltelék:
500 mlhabtejszín
250 gétcsokoládé
Tetejére:
100 gcsokoládé
4 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral habosra verünk, majd fokozatosan belekeverjük a tojások sárgáját és az olajat. A lisztet elkeverjük a darált dióval, a sütőporral és a kakaóval. Ezt a keveréket dolgozzuk bele a tojáshabos masszába.
  2. A tésztát 20 x 30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Miután megsült, a tésztát félbe vágjuk. Ha a félbevágást nem szeretnénk, akkor a tésztát akár két adagban is megsüthetjük.
  3. Elkészítjük a világos tölteléket. 600 ml tejet edénybe öntünk és feltesszük a főni, belekeverjük a 100 g kristálycukrot, vaníliacukrot és a 200 ml tejben elkevert vaníliapudigot. Addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a vaníliás krémbe.
  5. Elkészítjük a sötét tölteléket: az 500 ml tejszínt edénybe töltjük és feltesszük főni. Hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét és addig főzzük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Levesszük a tázről és teljesen kihűtjük. A hideg csokoládés habtejszínt botmixerrel felverjük.
  6. Az egyik tésztalapra rákanalazzuk a világos pudingos krémet. Lefedjük a másik szelet tésztával, kissé kézzel rányomjuk, majd rákanalazzuk a sötét tölteléket. Elegyengetjük, végül a tetejére rákenjük a csokoládés glazúrt – az olajjal elkevert, gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét.
  7. Felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!