Fekete rózsaszelet

Hozzáadta: Babu27, 17.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A fekete rózsaszelet fantázianevet már csak hallottam, és azóta én is használom ennek a csodának. A nevét szerintem onnét kapta, hogy a közepét a kicsit rózsára hasonlító lekváros rolád alkotja, ami sötét, kakaós tésztába van beleágyazva. A sütemény szemnek is szép, ízre pedig egyszerűen tökéletes. A lekváros puha rolád és kakaós tésztát egy jó adag vaníliapudingos krém borítja be, a tetejére pedig az elengedhetetlen csokoládés öntet került. Ezzel mindenkit le lehet venni a lábáról.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 17.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tekercs hozzávalói:
2 dbtojás
40 gkristálycukor
40 grétesliszt
Sötét tészta:
2 dbtojás
60 gmargarin
60 gporcukor
10 gkakaó
20 gdarált dió
1/2 csomagsütőpor
30 grétesliszt
Krém:
1/2 csomagvaníliapuding
200 mtej
100 gporcukor
125 gvaj
150 glekvár
Öntet:
1 táblaétcsokoládé
2 ev. kanálolaj
- A roládokat annyi részre vágjuk, hogy a képen látható módon bele lehessen őjet tenni a tepsibe. A roládok közé kerül a sötét tészta. Előforulhat, hogy a sötét tészta jó súrú, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie. Ennnél a résznél már 23x23 cm-es, mélyepp tepsit használtam. A sütés előtt a tepsit sütőpapírral letakartam, nehogy sütés közben a roládok túlságosan megbarnuljanak, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS