TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Párizsi kiflik Felbecsülhetetlen párizsi kifli – annyira fantasztikus, hogy egész évben ezt fogja készíteni.
Felbecsülhetetlen párizsi kifli – annyira fantasztikus, hogy egész évben ezt fogja készíteni.
Recept Felbecsülhetetlen párizsi kifli – annyira fantasztikus, hogy egész évben ezt fogja készíteni.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Régebben sokat jártam cukrászdába kislányommal. Ilyenkor szinte garantált volt, hogy párizsi kiflit ettünk. Imádom a csokit, a tésztát és a krémet is. Azóta találtam egy nagyon jó kis receptet, szóval már inkább én készítem. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   24.10.2022

Felbecsülhetetlen párizsi kifli – annyira fantasztikus, hogy egész évben ezt fogja készíteni.

Régebben sokat jártam cukrászdába kislányommal. Ilyenkor szinte garantált volt, hogy párizsi kiflit ettünk. Imádom a csokit, a tésztát és a krémet is. Azóta találtam egy nagyon jó kis receptet, szóval már inkább én készítem. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
100 g
porcukor
100 g
darált dió
1 evőkanál
búzafinomliszt

Krém:

1 db
tojás
40 g
kristálycukor
10 g
kakaó
80 g
vaj

Öntet:

100 g
csokoládé
1 evőkanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk, az egységes tésztát süteményes zsákba töltjük. A süteményes zsák segítségével sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a kifliket.
  2. A kifliket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük – közben figyeljük.
  3. A tojást a cukorral gőzfürdő felett habosra verjük. Hozzáadjuk a kakaót, levesszük a gőzfürdőről, kihűtjük. Amikor már kihűlt, beledolgozzuk a puha vajat.
  4. A krémet szintén süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük fel a kiflire. Hűtőbe tesszük, majd amikor a krém megkötött, olajjal felolvasztott csokival meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása