TopReceptek.hu Torták Édes torták Felejtsétek el a komplikált recepteket. Ez az egyszerű kókuszos torta a tökéletes példa az egyszerű, de zseniális édességre.
Felejtsétek el a komplikált recepteket. Ez az egyszerű kókuszos torta a tökéletes példa az egyszerű, de zseniális édességre.
Felejtsétek el a komplikált recepteket. Ez az egyszerű kókuszos torta a tökéletes példa az egyszerű, de zseniális édességre.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű kókuszos torta, ami ideális választás ünnepek alkalmával. Nem kell hozzá nagy cukrásztudás, sem bonyolult technikák és módszerek. A végeredmény viszont csodálatos.

TopPetra TopPetra    ·   27.12.2023

Felejtsétek el a komplikált recepteket. Ez az egyszerű kókuszos torta a tökéletes példa az egyszerű, de zseniális édességre.

Egyszerű kókuszos torta, ami ideális választás ünnepek alkalmával. Nem kell hozzá nagy cukrásztudás, sem bonyolult technikák és módszerek. A végeredmény viszont csodálatos.

25 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

120 g
vaj
40 g
porcukor
120 g
étcsokoládé
4 db
tojássárga
5 db
tojásfehérje
160 g
kristálycukor
120 g
rétesliszt

Töltelék:

640 ml
tej
180 g
kókuszreszelék
90 g
kristálycukor
30 g
kukoricakeményítő
6 db
zselatinlap
360 ml
habtejszín

Kell még:

lekvár
kókuszreszelék szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat a porcukorral és tojássárgával habosra verjük.  A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral együtt habbá verjük.
  2. Amikor a csoki már kihűlt, belekeverjük a habos vajba, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet is. Ezután forgatjuk bele óvatosan a tojáshabot.
  3. A kapott tésztát kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 170 fokos sütőben 50 percig sütjük.
  4. A zselatinlapot a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A tejet felmelegítjük, belekeverjük a cukrot és a keményítőt, majd a zselatint is. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
  5. A habtejszínt habbá verjük, majd belekeverjük a kihűlt kókuszos krémbe.
  6. A megsült tortalapot ketté vágjuk, a kókuszos krémmel megkenjük az egyik lapot, lefedjük a másik tortalappal, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét lekvárral megkenjük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása