Felfújt túrós sütemény

Ezt a sütit előre meg kell sütni, mert akkor a leges-legjobb, ha pihen egy éjszakát, és egyértelműen megéri a várakozást! Egyenesen mennyei lesz ugyanis. Peti sem tudott ellenállni neki, annak ellenére, hogy még mindig nem teljesen gyógyult fel, és minden falat lenyelését köhögőroham kísérte. De hát – nem könnyű ellenállni, ha valami ennyire ízletes! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Felfújt túrós sütemény

Hozzávalók

Tészta:
175 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
50 gporcukor
1 dbtojás
50 gpuha vaj
csipet só
Túrós töltelék:
500 gpuha, krémes túró
2 dbtojás
90 gporcukor
1 csomagvaníliás cukor
30 gburgonyakeményítő
250 mlhabtejszín
szeletelt mandula
mandulás ízesítésű vaníliás cukor

Elkészítés menete

  1. A tésztát előkészítjük, kisebb tepsi (az enyém 32×22 cm) méretűre nyújtjuk, a tepsit vajjal kikenem, majd a sodrófa segítségével áttesszük a tepsire.
  2. A tésztát megszurkáljuk villával, ráöntjük a túrós tölteléket, 180 fokon 30 percig sütjük sütőben.
  3. Mielőtt felszolgáljuk, megszórjuk mandulával ízesített vaníliás cukorral.
  4. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk – csak a tejszínhabot hagyjuk ki, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.