Felfújt túrós sütemény

Recept Felfújt túrós sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a sütit előre meg kell sütni, mert akkor a leges-legjobb, ha pihen egy éjszakát, és egyértelműen megéri a várakozást! Egyenesen mennyei lesz ugyanis. Peti sem tudott ellenállni neki, annak ellenére, hogy még mindig nem teljesen gyógyult fel, és minden falat lenyelését köhögőroham kísérte. De hát – nem könnyű ellenállni, ha valami ennyire ízletes! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

175 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
50 gporcukor
1 dbtojás
50 gpuha vaj
csipet só

Túrós töltelék:

500 gpuha, krémes túró
2 dbtojás
90 gporcukor
1 csomagvaníliás cukor
30 gburgonyakeményítő
250 mlhabtejszín
szeletelt mandula
mandulás ízesítésű vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztát előkészítjük, kisebb tepsi (az enyém 32×22 cm) méretűre nyújtjuk, a tepsit vajjal kikenem, majd a sodrófa segítségével áttesszük a tepsire.
  2. A tésztát megszurkáljuk villával, ráöntjük a túrós tölteléket, 180 fokon 30 percig sütjük sütőben.
  3. Mielőtt felszolgáljuk, megszórjuk mandulával ízesített vaníliás cukorral.
  4. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk – csak a tejszínhabot hagyjuk ki, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a felvert tejszínhabot is.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás