TopReceptek.hu Köretek Knédlik és zsemlegombócok Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül
Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   29.1.2022

Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül

Amikor először készítettem knédlit, tartottam attól, hogy nem fog sikerülni. Szerencsére a félelmem felesleges volt. Ezzel a recepttel pedig bárki sikert érhet el. Szerző: Karambola

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
500 g
rétesliszt
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
20 g
friss élesztő
2 ev. kanál
olaj
1 db
tojás
270 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meleg vizet tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat, élesztőt, tojást, lisztet.
  2. Alaposan eldolgozzuk. A tészta akkor jó, ha már szinte leválik a tál oldaláról. Ha a liszt túl híg, adhatunk még hozzá lisztet.
  3. A kapott tésztát lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Miután megkelt, két részre osztjuk, mindegyikből megformázzuk a knédlit, majd 20 percig tovább pihentetjük.
  5. Olajjal megkent párolóra tesszük, majd gőzfürdőben 20 percig pároljuk.
  6. Miután megpároltjuk, fokpiszkálóval párszor kibökjük, olajjal megkenjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept