Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül

Recept Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Knédlik és zsemlegombócok, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

Amikor először készítettem knédlit, tartottam attól, hogy nem fog sikerülni. Szerencsére a félelmem felesleges volt. Ezzel a recepttel pedig bárki sikert érhet el. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Knédlik és zsemlegombócok, Köretek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 grétesliszt
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
20 gfriss élesztő
2 ev. kanálolaj
1 dbtojás
270 mlvíz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meleg vizet tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat, élesztőt, tojást, lisztet.
  2. Alaposan eldolgozzuk. A tészta akkor jó, ha már szinte leválik a tál oldaláról. Ha a liszt túl híg, adhatunk még hozzá lisztet.
  3. A kapott tésztát lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Miután megkelt, két részre osztjuk, mindegyikből megformázzuk a knédlit, majd 20 percig tovább pihentetjük.
  5. Olajjal megkent párolóra tesszük, majd gőzfürdőben 20 percig pároljuk.
  6. Miután megpároltjuk, fokpiszkálóval párszor kibökjük, olajjal megkenjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás