TopReceptek.hu Köretek Knédlik és zsemlegombócok Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül
Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül
Recept Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Amikor először készítettem knédlit, tartottam attól, hogy nem fog sikerülni. Szerencsére a félelmem felesleges volt. Ezzel a recepttel pedig bárki sikert érhet el. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   29.1.2022

Felhőpuha, lágy knédli, ami mindig sikerül

Amikor először készítettem knédlit, tartottam attól, hogy nem fog sikerülni. Szerencsére a félelmem felesleges volt. Ezzel a recepttel pedig bárki sikert érhet el. Szerző: Karambola

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál
20 g
friss élesztő
2 ev. kanál
olaj
1 db
tojás
270 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A meleg vizet tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, sót, olajat, élesztőt, tojást, lisztet.
  2. Alaposan eldolgozzuk. A tészta akkor jó, ha már szinte leválik a tál oldaláról. Ha a liszt túl híg, adhatunk még hozzá lisztet.
  3. A kapott tésztát lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Miután megkelt, két részre osztjuk, mindegyikből megformázzuk a knédlit, majd 20 percig tovább pihentetjük.
  5. Olajjal megkent párolóra tesszük, majd gőzfürdőben 20 percig pároljuk.
  6. Miután megpároltjuk, fokpiszkálóval párszor kibökjük, olajjal megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása