TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Felhőrudak
Felhőrudak
Recept Felhőrudak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.12.2020

Felhőrudak

A tojáshabból készült felhő finom, ropogós, roppanós, a csokis-tojássárgás krém pedig lágy és édes. Igazi finomság!

45 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávaló kb. 25 adaghoz:

5 db
tojásfehérje
400 g
kristálycukor
Csipet só

Töltelék:

5 db
tojássárga
15 dkg
porcukor
1 db
vaníliacukor
3 ev. kanál
kakaó
50 g
csokoládé
250 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd gőzfürdő felett kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Innentől számítva még kb. 20 percig verjük, ezalatt lesz a krém gyönyörű fényes. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a habot süteményes zsákba töltjük, majd megformázzuk a kb. 6 cm hosszú kis „habfelhőket”. 70-80 fokos sütőben nagyjából 40 percig szárítjuk, szükség szerint tovább is.
  2. Elkészítjük a tölteléket: gőzfürdő felett a tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral felverjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a habosra vert vajat. A vajat kanalanként dolgozzuk a tojássárgás krémbe.
  3. Két tojáshabos felhőt a tojássárgás-csokis krémmel tapasztjuk össze – ehhez a krémet süteményes zsákba töltjük. Az összetapasztott tojáshabos felhőket hűvös helyen tároljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovska-nak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása