Felhőrudak

Recept Felhőrudak
KÜLDÖTT KÉPEK

A tojáshabból készült felhő finom, ropogós, roppanós, a csokis-tojássárgás krém pedig lágy és édes. Igazi finomság!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hozzávaló kb. 25 adaghoz:

5 dbtojásfehérje
400 gkristálycukor
Csipet só

Töltelék:

5 dbtojássárga
15 dkg porcukor
1 dbvaníliacukor
3 ev. kanálkakaó
50 g csokoládé
250 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd gőzfürdő felett kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Innentől számítva még kb. 20 percig verjük, ezalatt lesz a krém gyönyörű fényes. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a habot süteményes zsákba töltjük, majd megformázzuk a kb. 6 cm hosszú kis „habfelhőket”. 70-80 fokos sütőben nagyjából 40 percig szárítjuk, szükség szerint tovább is.
  2. Elkészítjük a tölteléket: gőzfürdő felett a tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral felverjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Kihűtjük, majd beledolgozzuk a habosra vert vajat. A vajat kanalanként dolgozzuk a tojássárgás krémbe.
  3. Két tojáshabos felhőt a tojássárgás-csokis krémmel tapasztjuk össze – ehhez a krémet süteményes zsákba töltjük. Az összetapasztott tojáshabos felhőket hűvös helyen tároljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovska-nak

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás