A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, majd vékony kis csíkokra vágjuk.
Az almát vékonyra szeleteljük, serpenyőbe tesszüj. A citrom levét kevés vízzel elkeverjük, majd ezzel meglocsoljuk az almaszeleteket. Kis lángon pár percig főzzük, hogy puha és formázható legyen, de ne törjön! Az is jó, ha az előkészített almát kb. 3 percig mikrózzuk.
A lekvárt kevés vízzel elkeverjük, majd felforraljuk.
Minden tésztacsíkot megkenünk az előkészített lekvárral, rátesszük az almaszeleteket (kb. a felétől), az almaszeleteket pedig fahéjjal megszórjuk. A tészta alma nélküli részét ráhajtjuk az almára, a tésztacsíkokat az almával együtt óvatosan felcsavarjuk, majd muffin sütőformába tesszük.
180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Miután megsültek, porcukorral megszórjuk, tálaljuk. Jó étvágyat!