TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Fenomenális Kinder Pingui szelet
Fenomenális Kinder Pingui szelet
Recept Fenomenális Kinder Pingui szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik legjobb dolog maradandót alkotni a konyhában! Nem kell itt összetett, bonyolult fogásokra, édességekre gondolni, elég eltalálni, mi is tetszik és ízlik a családnak. Esetemben ez a fenomenális Kinder Pingui szelet! Két lágy kakaós tészta közt lágy krém és csokoládés réteg húzódik meg, a sütemény tetejét pedig ismét csokiöntet díszíti. Csupán ennyi kell a boldogsághoz, legalábbis a család szerint.

TopPetra TopPetra    ·   25.9.2018

Fenomenális Kinder Pingui szelet

Az egyik legjobb dolog maradandót alkotni a konyhában! Nem kell itt összetett, bonyolult fogásokra, édességekre gondolni, elég eltalálni, mi is tetszik és ízlik a családnak. Esetemben ez a fenomenális Kinder Pingui szelet! Két lágy kakaós tészta közt lágy krém és csokoládés réteg húzódik meg, a sütemény tetejét pedig ismét csokiöntet díszíti. Csupán ennyi kell a boldogsághoz, legalábbis a család szerint.

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

6 db
tojás
8 ev. kanál
kristálycukor
10 ev. kanál
olaj
10 ev. kanál
tej
3 ev. kanál
kakaó
10 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Krém

1 l
tej
9 ev. kanál
kukoricakeményítő
1 csomag
vaníliacukor
80 g
vaj
125 ml
habtejszín
10 ev. kanál
cukor

Csokoládés öntet

500 ml
habtejszín
250 g
étcsokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Tészta: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, az olajat, a tejet, a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. 150 fokon 30 percig sütjük.
  2. A tésztát kihűtjük és vízszintesen, hosszában kettévágjuk.
  3. Krém: kb. 2 dl tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, vaníliacukrot és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk és beleöntjük a keményítős tejet. Sűrű kását főzünk. Ha a massza nem sűrűsödik be, akkor még adunk hozzá keményítőt. Miután kihűlt, beledolgozzuk a puha vajat és a habbá vert habtejszínt.
  4. Csokoládés öntet: a habtejszínt elkezdjük melegíteni, majd miután már majdnem felforrt, levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládést és addig keverjük, amíg fel nem olvad.
  5. Az első tésztalapra rákanalazzuk a krém felét, ráöntjük a csokiöntet felét és hűtőszekrénybe tesszük. Miután a csokoládés öntet megkötött, rávisszük a maradék krémet, lefedjük a másik tésztalappal, tetejét csokiöntettel locsoljuk meg. A tetejét apróra vágott mogyoróval díszathetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása