Fenomenális Kinder Pingui szelet
Az egyik legjobb dolog maradandót alkotni a konyhában! Nem kell itt összetett, bonyolult fogásokra, édességekre gondolni, elég eltalálni, mi is tetszik és ízlik a családnak. Esetemben ez a fenomenális Kinder Pingui szelet! Két lágy kakaós tészta közt lágy krém és csokoládés réteg húzódik meg, a sütemény tetejét pedig ismét csokiöntet díszíti. Csupán ennyi kell a boldogsághoz, legalábbis a család szerint.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta
6 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
10 ev. kanálolaj
10 ev. kanáltej
3 ev. kanálkakaó
10 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém
1 ltej
9 ev. kanálkukoricakeményítő
1 csomagvaníliacukor
80 gvaj
125 mlhabtejszín
10 ev. kanálcukor
Csokoládés öntet
500 mlhabtejszín
250 gétcsokoládé
- Tészta: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgát, az olajat, a tejet, a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. 150 fokon 30 percig sütjük.
- A tésztát kihűtjük és vízszintesen, hosszában kettévágjuk.
- Krém: kb. 2 dl tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, vaníliacukrot és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk és beleöntjük a keményítős tejet. Sűrű kását főzünk. Ha a massza nem sűrűsödik be, akkor még adunk hozzá keményítőt. Miután kihűlt, beledolgozzuk a puha vajat és a habbá vert habtejszínt.
- Csokoládés öntet: a habtejszínt elkezdjük melegíteni, majd miután már majdnem felforrt, levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládést és addig keverjük, amíg fel nem olvad.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS