Fenomenális mogyorós kókuszgolyó, sütés nélkül

Recept Fenomenális mogyorós kókuszgolyó, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb otthoni édességremek, ami nem igényel különösebb trükköket. A fenomenális mogyorós kókuszgolyó, sütés nélkül egyszerűen elkészíthető, és biztos nagy örömet fog okozni a család minden tagjának és a vendégeknek is. Bár a recept kissé időigényes, megéri a fáradozást. A finom füge először egy kókuszos, majd egy csokis rétegbe van csomagolva, végül az egész kis golyót kókuszreszelékbe forgatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

20 dbkisebb szárított füge
20 dbegész mogyoró

Fehér réteg:

150 gporcukor
100 mlvíz
125 gvaj
100 gkókuszreszelék
125 gszárított tej (tejpor)

Barna réteg:

150 gporcukor
100 mlvíz
150 gvaj
150 gtejcsokoládé
300 gkeksz

Szükség lesz még:

kókusz a külső bevonáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A fügét meleg vízbe mártjuk kb. 15-20 percre, majd leszűrjük és megszárogatjuk. A közepükbe egy-egy mogyorót nyomunk.
  2. Fehér réteg: A cukrot felöntjük vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a vajat és hagyjuk, hogy felolvadjon. Amikor ez megtörtént, hozzáadjuk a szárított tejet, majd a végén a kókuszt is. Kézzel vagy mixerrel összedolgozzuk a tésztát.
  3. Barna réteg: a cukrot felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vajat, a tejcsokoládét, majd hagyjuk felolvadni. Amikor ez megtörtént, hozzáadjuk a finomra turmixolt kekszet, és kemény anyagot gyúrunk, amit hagyunk kihűlni.
  4. Mindkét anyagot 20 kisebb részre osztunk, és elkezdjük a rétegezést. Minden fügét befedünk a fehér réteggel, majd golyóvá gyúrjuk. Ezt követően a fehér golyót becsomagoljuk a sötét réteggel, és újra golyóvá formázzuk. Kókuszban meghempergetjük, és már tálalhatjuk is.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás