Fenomenális nugátos sajttorta

Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sajttorta, Legjobb desszertek, Édes sütemények, Sütés néküli édességek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta
A sajttorta szintén azok közé az édességek közé tartozik, amit számtalan módon lehet elkészíteni. Ez nemcsak az egyes rétegekben, hanem a díszítésben is megmutatkozik. Az én nagy kedvencem ez a tényleg fenomenális nugátos sajttorta! A kekszes alapra nemcsak a krémsajtos réteg kerül, hanem a tetejére nugátos csokoládéból és tejfölből készült finom öntet. Titka, hogy jó sokat pihenjen a hűtőszekrényben, mert hidegen a legfinomabb.
Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sajttorta, Legjobb desszertek, Édes sütemények, Sütés néküli édességek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta
ALAPANYAGOK
Alap:
Krém:
Nugátos krém:
Szükségünk lesz még:
- A 20 cm átmérőjű kör alakú tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
- A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A krémsajtot (pl. mascarpone) kikeverjük a mézzel, hozzáadjuk a zselatint és a habbá vert habtejszínt. Rákanalazzuk a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
- A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Mikor felolvadt, belekeverjünk 1 evőkanál tejfölt. Amikor már egységes krémet kaptunk (sűrűsödik), beledolgozzuk a maradék tejfölt is. Levesszük a gőzfürdőről és rögtön rávisszük a krém tetejére. Mikor a nugátos krém is megkötött, díszítjük.