Fenomenális nugátos sajttorta

A sajttorta szintén azok közé az édességek közé tartozik, amit számtalan módon lehet elkészíteni. Ez nemcsak az egyes rétegekben, hanem a díszítésben is megmutatkozik. Az én nagy kedvencem ez a tényleg fenomenális nugátos sajttorta! A kekszes alapra nemcsak a krémsajtos réteg kerül, hanem a tetejére nugátos csokoládéból és tejfölből készült finom öntet. Titka, hogy jó sokat pihenjen a hűtőszekrényben, mert hidegen a legfinomabb.

Hozzáadta:, 15.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Fenomenális nugátos sajttorta

Hozzávalók

Alap:
150 gháztartási keksz
50 gmogyoróbél
1 ev. kanálNutella
80 mltej
Krém:
500 gkrémsajt
250 mlhabtejszín
1 ev. kanálméz
8 gzselatinpor
Nugátos krém:
125 gnugátos csokoládé, pl. Milka Noisette
100 mltejföl
Szükségünk lesz még:
darált vagy aprított mogyoróbél szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A 20 cm átmérőjű kör alakú tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
  2. A mogyoróbelet és a kekszet por állagúra daráljuk, hozzáadjuk a Nutellát és a tejet. Egységes masszává dolgozzuk, ezzel béleljük ki a tortaforma alját. Elegyengetjük és hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A krémsajtot (pl. mascarpone) kikeverjük a mézzel, hozzáadjuk a zselatint és a habbá vert habtejszínt. Rákanalazzuk a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Mikor felolvadt, belekeverjünk 1 evőkanál tejfölt. Amikor már egységes krémet kaptunk (sűrűsödik), beledolgozzuk a maradék tejfölt is. Levesszük a gőzfürdőről és rögtön rávisszük a krém tetejére. Mikor a nugátos krém is megkötött, díszítjük.
  5. A tortát ideális esetben 6 órát pihentetjük a hűtőszekrényben. Én a tetejét darált mogyoróbéllel díszítettem. Éles késsel felszeleteljük, tálaljuk.